Nekada velika nada Junajteda na probi u Votfordu

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 29.09.2016.
16:47
Izvor: Sportske.net

Kada se pojavio svi su očekivali da će napraviti paklenu karijeru, to mu ipak nije pošlo za rukom.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Počeo je kao desetogodišnjak u redovima Lacija, a šest godina kasnije ga je "snimio" veliki Mančester junajted.

Debi u prvom timu imao je već 2009. godine, kada ga je u meču Premijer lige sa Aston Vilom, u poslednjih dvadesetak minuta u "vatru" bacio Aleks Ferguson. Italijan mu se odužio golom!

Federiko Makeda
je do kraja te sezone postigao još jedan gol u dodatna tri nastupa, a već sledeće se očekivalo da će igrati još više. To se ipak nije desilo kako je odigrao pet mečeva i ligi i tri u Liga Kupu.

Narednu sezonu počinje u Mančesteru, ali se brzo seli na pozajmicu u Sampdoriju. I domovini je odigrao 14 utakmica u Seriji A i nije postigao nijedan gol.

Naredne sezone je igrao još manje, već tada se videlo da je njegova karijera daleko od one kakvu su mu predviđali nakon debija.

Zadnji angažman je imao u Kardifu, ali ga se velški klub nedavno otarasio. Još uvek je slobodan agent, ali bi to uskoro moglo da se promeni.

On je naime postigao gol za U23 ekipu Votforda, te mu je "propao" prelazak u redove Peskare kako bi mogao da dobije angažman u Premijer ligi.

Njegov cilj je da impresionira sunarodnika sa klupe "Strešljenova" Valtera Macarija kako bi zaradio ugovor sa klubom sa "Vikaridž rouda".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke