Nema Girasija, nema problema - Undav najbolji igrač Bundeslige u januaru!

Autor: Mladen Heleta
petak 16.02.2024.
19:00
Izvor: Sportske.net

Ovaj napadač se sa pravom nada da će biti učesnik Eura.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Napadač Štutgarta Deniz Undav izabran je za najboljeg fudbalera Bundeslige za mesec januar.

Mislilo se da će Štutgart u prvom mesecu godine biti veoma oslabljen, jer je prvi strelac ekipe i drugi strelac Bundeslige Seru Girasi nastupao za svoju Gvineju na Afričkom kupu nacija, ali njegov izostanak se nije mnogo osetio, pošto je Undav briljirao i postigao tri pogotka, sva tri protiv Lajpciga, u pobedi rezultatom 5:2, 19. januara.

Undav je nagradu dobio u konkurenciji defanzivaca Bajer Leverkuzena Alehandra Grimalda i Pjera Inkapijea, veziste Bajerna Džamala Musijale, napadača Borusije Dortmund Niklasa Filkruga i napadača Ajntrahta Nilsa Nkunkua.

Undav je ove sezone postigao 13 golova u prvenstvu i najefikasniji je Nemac, pa se sa pravom nada da će ga selektor Julijan Nagelsman uvrstiti u nacionalni tim za Evropsko prvenstvo, čiji će Nemačka biti domaćin od 14. juna do 14. jula.

Štutgart posle 21 odigranog kola zauzima treće mesto na tabeli Bundeslige sa 43 boda. Ispred su Leverkuzen sa 55 i Bajern sa 50 bodova, a iza su Dortmund sa 40 i Lajpcig sa 37 bodova, pa su "švabe" ozbiljan kandidat da sledeće sezone igraju u Ligi šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke