Nema oproštaja, i Liverpul dobija nove vlasnike?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 25.04.2021.
10:16
Izvor: Sportske.net

Da li će se američki vlasnici povući?

 EPA-EFE/PETER POWEL
EPA-EFE/PETER POWEL

Povezane vesti

Posle vesti o nameri vlasnika Junajteda, i drugi engleski gigant je u žiži.

Džon Henri se izvinio navijačima za pokušaj Superlige, rekao da je jasno da bez njihove podrške nema promena takmičenja i da su vlasnici pogrešili.

Međutim, priča se da kao ni porodica Glejzer, ni ovde Amerikanci nisu zadovoljni razvojem situacije, naime, Superliga je bila šansa da se uzme ogroman novac i pokriju troškovi. U situaciji kada se pandemiji ne nazire kraj i kada gubitak postane kritičan, oni će izgleda probati da naplate deceniju među Redsima.

Skoro su prodali 10% akcija za oko 600 miliona evra, a sada se šuška da su spremni da prepuste većinski paket. Naime, Džon Henri koji je vlasnik i bostonskih Red Soksa i njegov Fenvej su još pre propasti Superlige tražili partnere, a sada su ubrzali planove.

Engleski mediji tvrde da je odbijena ponuda od 3 milijarde funti, da su očekivali veću, ali u ovoj situaciji bi verovatno prihvatili taj novac, priča se o konzorcijumu sa Bliskog Istoka. U pitanju su Arapi, ali nije jasno koja država, odnosno "kompanija".

Podsetimo Glejzeri su istakli cenu, takođe za Aziju, ali Daleki Istok, videćemo hoće li se američki vlasnici povući i prepustiti dva najveća kluba u Britaniji Azijazima. 

To bi bio i pouzdan znak za ostale vlasnike u PL preko Atlantika da usled gubitaka izazvanih pandemijom razmišljaju o prodaji klubova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke