Nema više šale sa Lionom - Lakazet rešio derbi dva Olimpika

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 04.02.2024.
22:45
Izvor: Sportske.net

Iskusni napadač je tu kada god zatreba!

Olympique de Lionnais
Olympique de Lionnais

Povezane vesti

Fudbaleri Olimpika iz Liona savladali su Olimpik Marsej sa 1:0 (1:0) na svom "Grupama stadionu" u derbiju 20. kola Lige 1.

Gotova je solidna serija rezultata grupe momaka koju vodi Đenaro Gatuzo. Lion je zadržao imenjaka iz Marseja i potvrdio da su se izdigli iznad alarmantne situacije, te da će sa novim pojačanjima koji su ove zime stigli u klub prolećni deo sezone odigrati znatno bolje.

Mogli smo da vidimo gol posle možda dve sekunde utakmice kada je Amin Arit momentalno sa centra šutirao ka golu Entonija Lopeza i namučio čuvara mreže Liona. Bilo bi to šokantno za videti i ujedno bi to bio najbrži pogodak u istoriji igre.

Lion je poveo posle 37 minuta igre kada je u gužvi lopti put do mreže pronašao Aleksander Lakazet, što je domaćina stavilo u izuzetno povoljnu situaciju jer je Marsej jako teško uspevao da pronađe način da ugrozi gol Lopeza. Zapravo, najbolja šansa desila se desetak minuta pred kraj kada je sve sam i sve lepo uradio Pjer-Emerik Obamejang, ali je Mejtland-Najls intervenisao na gol-liniji i sprečio izjednačenje.

To izjednačenje bi prema svemu viđenom zaista bilo nezasluženo. Svega jedan udarac u okvir gola imali su gosti. Premalo za bilo šta...

Nemanja Matić je debitovao za Lion i odigrao 82 minuta.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke