Nema vremena za radost Totenhema, Konte postavlja uslove! Ovo su imena!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 23.05.2022.
12:41
Izvor: Sportske.net

Sada su mu potrebne čvrste garancije...

ANDREW YATES
ANDREW YATES

Povezane vesti

Na kraju, Totenhem je četvrti, a Antonio Konte je to nazvao najvećim uspehom u trenerskoj karijeri. Osvajao je titule sa Juventusom, Čelsijem i Interom, a sa "Pevcima" je od novembra kada ih je preuzeo u gotovo nemogućoj poziciji i uveo u Ligu šampiona.

Ali, to je tek početak priče. Naime, Konte je potpisao ugovor na samo 18 meseci, ima obavezu za narednu sezonu, ali za sada je neizvesno hoće li ostati. Već je pokazao da mu nije nikakav problem da napusti klub u kome ima uspeh, ako nije po njegovom.

On je izbegao odgovor na pitanje hoće li ostati u klubu, a engleski mediji pišu da očekuje razgovor da Danijelom Livijem.

Jasno, na talonu će biti pojačanja, javna je tajna da je Konte bio ljut kada nisu dovedeni igrači koje je tražio. Stigli su Betankur i Kuluševski iz Juventusa, ali tada je procenjeno da to nije dovoljno.

Totenhem je doveo letos kada je stigao Nunjo Ešpirito Santo doveo Emersona iz Barselone, Brajana Hila iz Sevilje kao i Romera, da bi na kraju eto zimus uspeli da privuku tandem Juventusa, ispostavilo se da je Kuluševski pun pogodak.

Ali, to nije dovoljno, sada kada je izborena Liga šampiona, Konte očekuje da bude uložen mnogo veći novac.

Prema izvorima bliskim Italijanu on kao apsolutno neophodno navodi štopera, meta je Bastoni iz Intera, zatim napadač gde se pominje veliki broj imena, ali zaista je teško očekivati da bi mogli da kupe Žesusa ili Lautara Martineza kao podršku Kejnu.

Potreba je i levi bek, neko poput Perišića ili Kostića, ali za sada je sve u domenu priča. Čini se da Paratići neće uspeti da završi Dibalu, ali da bi rešenje za levu spoljnu stranu mogao da nađe u drugom slobodnom agentu, Bernadeskiju iz Juventusa.

U svakom slučaju Konte traži razgovore i obećanja od Livija što pre kako bi bio načisto. Ali, za razliku od zime, biće mu potrebne čvrste garancije... 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke