Nemačka, Kup - Nova sezona, stari Haland! Prvo, pa het-trik!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.08.2021.
22:39
Izvor: Sportske.net

Videlo se na terenu, ''gladan'' je golova i jedva je čekao da nova sezona počne.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

U poslednjoj večerašnjoj utakmici prve runde nemačkog Kupa, Dortmund je opravdao ulogu velikog favorita protiv trećeligaške ekipe Vehena u Vizbadenu i slavio rezultatom 3:0, a sva tri gola delo su fenomenalnog Norvežanina Erlinga Halanda.

Na vodeći gol Dortmunda čekalo se do 26. minuta, kada je Rojs asistirao, a Erling Haland pogodio za vođstvo od 1:0.

Samo pet minuta kasnije penal za Dortmund, a naravno, realizovao ga je najbolji strelac ove ekipe Erling Haland i vođstvom Dortmunda od 2:0 završeno je prvo poluvreme.

Posle samo šest minuta igre u drugom poluvremenu, Haland je stigao do het-trika. Reina mu je poslao loptu u sredinu ispred kaznenog prostora, Haland je nezadrživo krenuo ka golmanu Štricelu koji je uspeo nakratko da zaustavi loptu, ali iz drugog pokušaja Haland šalje loptu u mrežu za 3:0.

U 82. minutu Haland je bio nesebičan, na ulasku u kazneni prostor je asistirao novajliji Malenu koji je imao situaciju jedan na jedan sa golmanom Štricelom, ali je čuvar mreže domaćih uspeo da odličnom intervencijom sačuva mrežu. Inače, Malenov transfer iz PSV-a obeležio je ovo leto u Dortmundu, a večeras je priliku da zaigra dobio od 66. minuta umesto Tigesa.

Samo dva minuta posle Malenovog promašaja, nova velika prilika za Dortmund, ovoga puta Haland je probio poludesno i ušao u kazneni prostor, na kraju je gađao bliži ugao, ali nije bio precizan.

OVDE možete da vidite i ko je još osim Dortmunda izborio danas plasman u narednu rundu takmičenja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke