Nemačka, Kup: Proradio Jovetić, Šalke ispao, minimalac Lajpciga

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.10.2021.
21:56
Izvor: Sportske.net

U Nemačkoj se večeras igraju utakmice 1/16 finala Kupa.

EPA-EFE/SAVVIDES PRESS
EPA-EFE/SAVVIDES PRESS

Povezane vesti

Prve četiri utakmice večerašnjeg programa su već završene, a posebnu pažnju privlači gol Stevana Jovetića u pobedi Herte na gostovanju ekipi Minstera.

Tim iz Berlina je ovaj meč dobio sa 3:1, a Jovetić je već u trećem minutu ''načeo'' domaće. Deters je u 41. minutu izjednačio, ali je odmah zatim ekipa Minstera ostala sa igračem manje na terenu, što je Herti u nastavku značajno olakšalo posao. Doduše, domaćin je odolevao do 79. minuta kada je Belfodil doneo novu prednost Herti, a četiri minuta kasnije Rihter je postavio konačnih 3:1. Ovo je crnogorskom reprezentativcu prvi gol posle skoro dva i po meseca.

Šalke je i dalje daleko od nekadašnjih igara, prošle sezone je ispao iz Bundeslige, a večeras i u 1/16 finala nacionalnog kupa. Tim iz Gelzenkirhena poražen je večeras  od Minhena 1860 rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Leks već u petom minutu, a Šalke je od početka drugog poluvremena imao i igrača manje na terenu.

Istim rezultatom, ali kao gost, favorizovani Lajpcig je slavio protiv domaćeg Babelsberga, a strelac pobedonosnog gola bio je Soboslaj pred sam kraj prvog poluvremena.

Najubedljiviji je bio Hofenhajm, koji je na svom terenu rezultatom 5:1 savladao ekipu Kila. Zanimljivo, prva dva gola za domaće zapravo su bili autogolovi gostujućih fudbalera i to je obeležilo prvo poluvreme. Početkom drugog, Nojman je smanjio na 2:1, ali do kraja su pobedu Hofenhajma mnogo ubedljivijom učinili Stiler, Dabur i Brun Larsen.

Večeras se igraju još četiri utakmice, o njima nešto kasnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke