Nemačke legende kritikuju poziv Aleksandru Pavloviću: "Zovite ga posle EURO!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 14.03.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv stav dvojice bivših reprezentativaca, iako šira javnost pozdravlja ovakvu odluku Julijana Nagelsmana.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Reprezentativni status fudbalera minhenskog Bajerna Aleksandra Pavlovića (19) privukao je veliku pažnju ne samo nemačke, već i srpske javnosti.

Samo nekoliko dana nakon što je Fudbalski savez Srbije objavio da je obavio razgovore sa Pavlovićem u vezi nastupa za selekciju Srbije, iz Nemačke je stigla informacija da je Bajernov vezista ipak izabrao Nemačku posle poziva selektora "Pancera" Julijana Nagelsmana.

Zanimljiv pogled na čitavu situaciju imali su dvojica legendarnih fudbalera Nemačke Lotar Matus i Mario Basler.

Nekadašnji trener Partizana je u kolumni za Skaj napisao da Pavlović nije trebalo da dobije poziv Nemačke za prijateljske utakmice protiv Francuske i Holandije.

"Aleksandar Pavlović igra odlično u poslednje vreme, to mora da se priznati, ali ne treba tom dečaku podizati glavu. Mislim da još nije kandidat za reprezentaciju. S povratnikom Tonijem Krosom, kapitenom İlkajem Gundoganom, Leonom Gereckom i Paskalom Grosom, ima dovoljno kandidata za igranje na poziciji 'šest' ili 'osam'", napisao je Lotar Mateus.

Dosta oštrijeg stava bio je Basler u svom podkastu "Basler Ballert".

"Ne želim da čujem da takvog igrača vode na Evropsko prvenstvo. Zato vas molim, poslušajte me. Pustimo ga da prođe sezona i da stekne iskustvo, ali nemojmo opet mnogo da sanjamo. On je veliki talenat, veliki fudbaler, ali tek nakon Evropskog prvenstva možete da ga pozovete u reprezentaciju", rekao je Mario Basler.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke