Nemački kup - Gde ćemo videti iznenađenje!

Autor: Sportske Net
petak 06.08.2021.
18:15
Izvor: Sportske.net

Kreće 64 minuta, ko će oboriti Golijate?

bvb.de
bvb.de

Povezane vesti

Nemački kup ulazi u osmu deceniju, ovo će biti 79. izdanje, poslednjih godina prvo kolo je na programu kao uvod u sezonu, pre starta Bundeslige. Cvajta je već počela, odigrano je par kola, prema pravilima, svi timovi koji su prošle godine igrali u dve prve lige su u prvom kolu, a ukupno se u žrebu našlo 64 tima.

Ovo takmičenje ume da donese iznenađenja, kao i u Engleskoj, igra se jedan meč, prošle godine se spotakao Bajern i to u sudaru sa Holštajn Kilom, timom iz druge lige. Bio je to pravi šok, sve je to otvorilo vrata Dortmundu koji je petim trofejom u takmičenju, pobedom od 4:1 nad Lajpcigom spasao sezonu i uz kup, uspeo da prevaziđe probleme iz prvog dela i plasira se u Ligu šampiona. Žreb je dirigovan kako se profesionalni timovi ne bi sastajali između sebe u prvom kolu, ali i kako bi gostovanjem na terenu nižerazrednih ekipa pružili šansu manjim timovima da napune kasu.

Finale se od 1985. i to je tradicija, igra na stadionu Herte u Berlinu, kako rekosmo, jedan meč je na programu, postoje i produžeci i penali. Regionalni prvaci dobijaju priliku da igraju u kupu, Bavarska, Donja Saksonija i Vestfalija imaju po dva regionalna predstavnika.

Ove godine takmičenje će otvoriti gostovanje Bajerna Bremneru, klub iz pete lige, iz Bremena. Igraće na "Vezeru" kako bi što više ljudi videlo meč. Osvajač kupa Dortmund ide u Visbaden, oni će imati teži posao jer ih tamo čeka jedan od boljih trećeligaša ekipa Vehena, dok vicešampion Lajpcig gostuje Sandhauzenu koji je u drugoj ligi, jedva su se spasili i sada su kandidat za ispadanje. I jasno, gostujući timovi su favoriti, ali biće i izjednačenijih mečeva.

Leverkuzen je favorit protiv nekada slavne Lokomotive iz Lajpciga koja je u vreme DDR igrala finale KPK, a sada je na niskim granama. Menhengladbah ide na noge Kajzerslauternu koji je bio pre nešto više od 20 godina prvak, već 10 su van elite, klub koji ima četiri titule je četvrtu godinu u nizu u trećem rangu i to su daleko od povratka makar u Cvajtu. Ali, na Fric Valteru će imati podršku.

Još jedan pali velikan, Šalke koji je prvi put u istoriji ispao, gostuje nepoznatom Vilingenu, koji nikada nije bio među profesionalnim klubovima, sada su u petoj ligi. Još jedan nekadašnji velikan DDR, Magdeburg će dočekati Sankt Paulo, dok će Dinamo Berlin koji se vratio u drugu ligu igrati protiv Štutgarta. Keln će u Jenu, i Karl Cajs je imao svoje velike dane u evro-kupovima, a biće zanimljivo u Minhenu. Naime, "Lavovi" koji su u trećoj ligi godinama dočekuju drugoligaša Darmštad, a klub turskih iseljenika (pisali smo o njima) Turkguču će probati da iznenadi Union Berlin. Veliki HVS ide Braunšvajgu, Ajntraht će u Manhajn, Volgsburg će igrati protiv Projzen Minstera tima koji je kroz kvalifikacije prošao iz Vestfalije.

Na programu je veliki broj mečeva, mi smo kao tip izdvojili  pobedu Verdera protiv Osnabrika jer klub sa Vezera mora negde da vadi fleke zbog ispadanja, a iznenađenje tražimo u duelu Braunšvajga i Hamburgera gde bi domaći mogli barem do produžetka.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke