Nemački treneri se pitaju, kako u kafićima jedno, a na stadionu drugo?

Autor: Beta Beta
petak 05.06.2020.
23:58
Izvor: Beta

Treneri u Bundesligi zatražili su danas ublažavanje strogih propisa lige, pozivajući se na opšte poboljšanje situacije sa korona virusom u Nemačkoj.

EPA-EFE/CHRISTOF STACHE
EPA-EFE/CHRISTOF STACHE

Povezane vesti

Treneri i zamene na klupi moraju da se pridržavaju smernica za socijalno distanciranje, moraju da nose zaštitne maske, a fudbaleri ne smeju zagrljajima da proslavljaju golove.

Nemačka je, otkako je sezona u Bundesligi nastavljena, ublažila mere uvedene zbog pandemije.

"Malo je teško shvatiti zašto ljudi ponovo mogu da piju kapućino u kafiću bez nošenja maski, a mi direktori na tribinama smo i dalje priseljeni da držimo distancu i da nosimo maske", rekao je sportski direktor Bajer Leverkuzena Rudi Feler.

Otkako je sezona nastavljena nije bilo nijednog pozitivnog slučaja na COVID-19 u Bundesligi, ali timovi i dalje podležu stogim pravilima.

"Super je što možemo ponovo da igramo. Nemačka liga (DFL) je stvari uradila vrlo dobro. Ali protokoli su razradjeni u martu, a sada je jun", rekao je trener Leverkuzena Peter Boš.

Trener Paderborna Štefen Baumgart smatra da pravila moraju biti ublažena i za medije.

"Imamo snimatelje koji su sami i razdvojeni na 30 metara i moraju da nose maske. Imamo novinare čija pitanja ne razumemo jer nose masku dok držimo distancu od tri metra
", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke