Nemanja Maksimović za Sportske: "Odlazak? I da odem, Hetafe je u srcu..."

Autor: Ivan Cvetković
sreda 21.02.2024.
19:15
Izvor: Sportske.net

"Mejson Grinvud može da pravi razliku u svetskom fudbalu za 10 ili 15 godina."

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije i fudbaler Hetafea Nemanja Maksimović odgovarao je na pitanja novinara na video-konferenciji u organizaciji La Lige, a tom prilikom neumorni vezista je govorio i za Sportske.net.

Mnogo se govorilo o Maksimovićevom odlasku iz Hetafea, kao naredna destinacija spominjao se čak i Panatinakos. Njegov ugovor ističe na kraju sezone, zašto se odlučio ostanak u klubu?

"Ugovor mi ističe na kraju sezone, ovde sam već šest godina, Hetafe mi je druga kuća u kojoj se moja porodica i ja osećamo sjajno. Kakvu god odluku doneo na kraju sezone, Hetafe će ostati u srcu. Ne bih sada pričao o budućnosti, imamo važnu utakmicu u subotu, biće vremena da pričamo o tome. Najvažnije je da sam ostao ovde i da sam skoncentrisan da osvojimo što više bodova i da privedemo sezonu kako treba kraju", rekao je Maksimović.

Srpski reprezentativac smatra da se Mejson Grinvud odlično uklopio u tim Hetafea u koji je pomalo iznenađujuće stigao iz Mančester junajteda posle pauze duge godinu i po dana.

"Mislim da Mejson nije mogao da izabere bolji potez od dolaska u Hetafe, pre svega jer je dobio priliku da radi sa Havijerom Bordalasom za kojeg se zna da mnogo radi na fizičkoj spremi igrača. Od prvog dana se trudio da ga spremi maksimalno i dao mu svu slobodu vremena koja mu je potrebna da se vrati u formu jer ljudi ponekad nisu svesni koliko je dugu pauzu napravio. Cela ekipa se od prvog dana trudila da se Mejson oseti kao kod kuće i on je od početka pokazao kvalitet i iz utakmice u utakmicu podiže nivo svojih igara. Još uvek nije na 100 posto svojih mogućnosti, ali pred njim je svetla budućnost i mislim da za 10 ili 15 godina može praviti razliku u svetskom fudbalu", smatra vezista "Orlova".

Koja mu pozicija i uloga u timu najviše odgovara?

"Bordalas je trener koji voli da vrši visok presing. U tom presingu sam prvi čovek iz sredine koji iskače ili nekad čak i drugi špic. Volim da igram presing i da imam tu slobodu. On mi kao trener mnogo "leži", ja sam igrač koji može mnogo da trči i da vrši presing, tako da smo se uklopili od prvog dana. On me koristi na različitim pozicijama, nekada sam igrao i štopera, trudim se da pomognem ekipi bilo na kojoj poziciji", rekao je Nemanja Maksimović za Sportske.net.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke