Nemanja Matić je Murinjov omiljeni igrač - Srbin iza sebe ostavio legende!

Autor: Nemanja Janošev
subota 18.06.2022.
15:40
Izvor: Sportske.net

Portugalac ga očigledno mnogo uvažava.

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Srpski vezista Nemanja Matić je od ovog leta novi član Rome u koju je prešao kao slobodan igrač iz Mančester junajteda.

Po prvi put u svojoj karijeri, a nakon Srbije, Slovačke, Holandije, Portugalije i Engleske, Nemanja Matić će zaigrati na italijanskom tlu. On je stigao na poziv Žozea Murinja koji smatra da mu tridesettrogodišnji srpski vezista i te kako može pomoći. 

Ono što je kuriozitet jeste veza između Murinja i Matića. Stameni igrač sredine terena se ispostavio kao Portugalčeva najčešća akvizicija u karijeri! Čak tri puta je Murinjo dovodio Nemanju u redove svojih ekipa. Prvobitno je to bilo iz Benfike u Čelsi 2014. godine za 25.000.000 funti, a potom je 2017. rešio da ga pozove na "Old Traford" i plati za njega 40.000.000 funti. Sada cena ipak nije išla uzlaznom putanjom imajući u vidu da je Nemanji isticao ugovor naredne godine, te da ima 33 leta. 

Ali, sve ovo ga čini jedinstvenim kada je Murinjov životopis u pitanju. Portugalac je imao svoje omiljene igrače, poput Didijea Drogbe, Samjuela Etoa, Majkla Esijena, Nuna Valentea, Rikarda Karvalja, Paula Fereiru i Maniša koje je imao barem dva puta u svojim klubovima, ali niko nije kao Nemanja.

Ko zna, možda Nemanja Matić u izvesnoj budućnosti "pokupi" trenerske fore Žozea Murinja, jer ne bi čudilo imajući u vidu to koliko godina su radili zajedno.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke