Nemci dominiraju Ligom šampiona - uručite im već sada pehar!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 03.10.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Nakon dva kola bundesligaši se izdvojili kao neprikosnoveni.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Mada su neočekivani porazi Bajerna iz Minhena i Red Bul Lajpciga donekle pokvarili impresivan početak nemačkih klubova u Ligi šampiona, uvodna dva kola elitnog fudbalskog takmičenja pokazala su da bundesligaši mogu da dobace daleko ove sezone.

Dovoljno je pogledati u kolone dve najvažnije statističke kategorije u fudbalu - golove i asistencije pa shvatiti da se u ovom trenutku u Nemačkoj igra najatraktivnije.

Od petorice najboljih strelaca Lige šampiona na početku sezone, čak četvorica dolaze iz redova Bundesligaša.

Golgeter Bajerna iz Minhena Hari Kejn prošle sezone delio je prvo mesto na listi strelaca sa Kilijanom Mbapeom. Obojica su postigli po osam golova, a engleski golgeter je već posle dve utakmice ove sezone dobacio do polovine prošlosezonskog učinka.

Uprkos porazu njegovog Bajerna na gostovanju Aston Vili, Kejn je i dalje vodeći strelac lige, a po gol manje postigli su asovi Borusije iz Dortmunda - Karim Adejemi i Seru Girasi.

U prva dva kola sezone bio raspucan je bio i slovenački golgeter Benjamin Šeško, dvostruki strelac u porazu Red Bul Lajpciga od Juventusa 3:2. S obzirom na to da je u prvoj rundi pogodio i u porazu protiv madridskog Atletika, jasno je da je reprezentativac Slovenije jedina svetla tačka tima iz Saksonije.

Fudbaleri nemačkih klubova dominiraju i u asistencijama, a u tom kontekstu prednjači izuzetni Džeremi Frimpong iz Bajer Leverkuzena, Holanđanin koji je hranio saigrače loptama u pobedama protiv Fejenorda i Milana.

Bajerov as deli prvo mesto sa Jouzom Kimihom iz rivalskog Bajerna. Obojica imaju po tri asistencije, dok se sa po jednom manje mogu pohvaliti Džamal Musijala (Bajern) i Luis Openda (Red Bul Lajpcig).

Bundesligaši se mogu pohvaliti da nakon dva kola imaju lidera - Borisiju Dortmund. "Milioneri" su jedini dali dvocifreni broj golova u ligi, dok Bajer Leverkuzen može da se podiči da još nije primio gol.

Iako slabi počeci Štutgarta i Lajpciga donekle kvare utisak, mnogo faktora ide u prilog tome da bi Nemci posle pola decenije mogli da tron.

Rano je o tome pričati, ali ukoliko ovako nastave, sve je moguće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak