Nemci igraju u dresovima Francuske?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 16.11.2015.
17:50
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke podržao je odluku da se prijateljska utakmica njegove ekipe i Holandije odigra po planu u utorak i istakao da će to biti i znak solidarnosti sa Francuskom posle serije terorističih napada u Parizu.

BETA/AP Photo/Martin Meissner
BETA/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Serija terorističkih napada u Parizu počela je pored stadiona Francuska tokom prijateljske utakmice između fudbalskih repezentacija Francuske i Nemačke. Ali, i pored toga, obe reprezentacije će sutra odigrati nove utakmice, Nemačka protiv Holandije, a Francuska protiv Engleske.

"Moram da istaknem lep gest francuskih igrača koji su ostali s nama u svlačionici te noći. Svi smo bili uplašeni i uznemireni", rekao je Joakim Lev za nemačke medije.

"Kada smo sleteli u Frankfurt, nisam bio siguran da možemo da igramo protiv Holandije. Ali, odlučili smo da tu utakmicu moramo da odigramo u znak solidarnosti sa francuskim prijateljima", dodao je Lev.

Menadžer reprezentacije Oliver Birhof rekao je da će Nemačka na utakmici sa Holandijom na neki način odati počast ubijenim u terorističkim napadima u Parizu.

"Razmatramo ideju da pevamo Marseljezu ili da nosimo francuski dres u ovoj utakmici. Jedno je sigurno: nešto će se dogoditi"
, naveo je Birhof.

lev i birof

Prijateljska utakmica između Nemačke i Holandije igra se sutra od 20.45 u Hanoveru.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke