Nemci slavili u Zenici uz dobar otpor BiH, Holandija sa igračem manje do boda u Budimpešti

Autor: Darko Mitrović
petak 11.10.2024.
22:43
Izvor: Sportske.net

Odigrane su dve utakmice trećeg kola Grupe 3 u ''A'' diviziji Lige nacija.

EPA-EFE/NIDAL SALJIC
EPA-EFE/NIDAL SALJIC

Povezane vesti

Reprezentacija Nemačke je sa 2:1 kao gost slavila u Zenici protiv Bosne i Hercegovine i probla se na prvo mesto u grupi.

Nemci su poveli u 30. minutu igre. Neuspela ofsajd-zamka domaćih, duga lopta je upućena ka Florijanu Vircu u kazneni prostor, ovaj majstorski vraća za Undava koji sa desetak metara pogađa donji desni ugao gola golmana Vasilja - 0:1.

Nepuna dva minuta kasnije, Vasiljeva mreža se još jednom zatresla, ali taj pogodak nije priznat zbog ofsajda u kom se našao Klejndenst.

A onda, prva velika prilika za selekciju Bosne i Hercegovine. Bila je to sjajna kontra Ermedina Demirovića, koga Andrih nije uspeo da zaustavi, ali mu jeste zasmetao prilikom šuta, dovoljno da napadač Štutgarta umesto mtreže - pogodi prečku!

Kazna za taj promašaj je stigla već u narednom, 36. minutu. Mitelštat je sa leve strane poslao loptu na ivicu peterca, a tu se pored dvojice protivničkih defanzivaca najbolje snašao Deniz Undav koji šalje loptu u mrežu za 0:2 na semaforu.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a posle trinaest minuta igre u nastavku meča gostima je poništen još jedan gol, ovoga puta Undavu zbog ofsajda, pa je nemačkom reprezentativcu zamalo izmakao het-trik.

Usledilo je nekoliko izmena na obe strane, a izgleda da je bolje rotacije napravio selektor BiH Sergej Barbarez, čiji je tim u 71. minutu prepolovio prednost ''pancera''.

Sve se dogodilo posle kornera koji je sa leve strane izveo Tahirović, a na oko pet metara udaljenosti, loptu je glavom na drugoj stativi zahvatio Edin Džeko i prosledio je u sam donji levi ugao protivničkog gola - 1:2.

Od tog trenutka atmosfera na stadionu je postala znatno ''vrelija'', domaći su dobili snažan vetar u leđa i do kraja meča dali su poslednje atome snage da dođu do izjednačenja, ali u tome ipak nisu uspeli.

Za to vreme na ''Puškaš areni'' u Budimpešti, zanimljivu borbu vodile su i selekcije Mađarske i Holandije, a na kraju pobednika nije bilo - 1:1.

EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Mađari su poveli u 32. minutu kada je Nađi asistirao odličnim centraršutem sa leve strane, a Roland Salai savladao golmana Verbrugena za 1:0.

Dugo je taj rezultat ostao na snazi, a kada je u 79. minutu Virdžil van Dajk isključen zbog dva žuta kartona posle prekršaja nad Šobotom, činilo se da će domaći uspeti za zadrže minimalnu prednost.

Ali, samo četiri minuta kasnije, brojčano slabiji Holanđani stižu do izjednačenja, a doneo im ga je Damfris, na asistenciju Gakpa iz slobodnog udarca - 1:1.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke