Nemci sve bolji, pobedili i Holanđane!

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.03.2024.
22:57
Izvor: Sportske.net

Ovoga puta posle preokreta.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Ovu reprezentativnu pauzu, selekcija Nemačke je iskoristila na najbolji način u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo čiji je domaćin - dve prijateljske utakmice, dve pobede, i to protiv veoma kvalitetnih rivala.

Samo tri dana posle trijumfa nad Francuskom (2:0) u Lionu, ''panceri'' su večeras u Frankfurtu savladali i Holandiju sa 2:1, posle preokreta u finišu meča.

Holanđani su poveli već u četvrtom minutu meča volej-udarcem Vermana sa oko 14 metara, na asistenciju Depaja, a na odgovor Nemaca se čekalo svega sedam minuta, kada je Mitelštat na dodavanje Musijale postigao evrogol! On je zahvatio loptu levom nogom na nekih 17 metara od gola, odakle je poslao neodbranjiv šut pod prečku za 1:1!

Taj rezultat je ostao na snazi sve do finiša meča, konkretno do 85. minuta, kada je Toni Kros izveo korner sa leve strane, a Niklas Fulkrug pogodio za konačnih 2:1 u korist Nemačke.

podsetimo, Nemačka će se na Evropskom prvenstvu takmičiti u Grupi A sa selekcijama Škotske, Mađarske i Švajcarske, a Holandija u Grupi D sa Austrijom, Francuskom i pobednikom baraža između Velsa i Poljske koji se igra večeras.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke