Vanja primio tri, Svilar dva gola, Dibalin čudesni het-trik dostojan Lige šampiona!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 26.02.2024.
20:27
Izvor: Sportske.net

Argentinac odigrao partiju sezone.

EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI
EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Povezane vesti

Fudbaleri Rome pobedili su ekipu Torina na svom "Olimpiku" rezultatom 3:2 u poslednjem meču 26. kola Serije A. 

Heroj u pobedi Rimljana bio je Paulo Dibala, koji je postigao het-trik, u 42, 58. i 69. minutu, dok su za goste pogađali Duvan Zapata u 44. i Riči u 89. minutu. 

Roma je bolje otvorila meč i malo je falilo da povede u uvodnim minutima kada je Azmun proigrao Kristensena, a ovaj pogodio stativu sa 15 metara. Torino je odgovorio, bio konkretniji i napadao, ali nije uspeo da postigne pogodak sve do finiša prvog dela.

Najpre, Roma je povela posle gluposti gostujućih igrača, tačnije Sozonova koji je nespretno oborio Azmuna i napravio penal, koji je realizovao Dibala.

Ali, Torino je odmah uzvratio, nakon samo dva minuta, pošto je Zapata bio najviši u skoku nakon centaršuta sa desnog boka, glavom je od stative savladao našeg golmana Svilara.

U drugom poluvremenu Torino je nastavio da napada i da kontroliše igru, ali je onda zablistao Dibala. U 58. minutu Argentinac je namestio loptu i sa 30 metara pogodio sam ugao nemoćnog Milinković-Savića za 2:1 i erupciju "Olimpika".

Sve je bilo gotovo desetak minuta kasnije, kada je Dibala odigrao dupli pas sa Lukakuom, i potom iskosa sa leve strane pogodio dalji ugao za nedostižnih 3:1.

Torino je u 89. minutu uspeo da dođe do drugog gola, ali Svilar ništa ni ovde mogao, posle oštre lopte sa desne strane, lopta je zakačila jednog defanzivca i završila u mreži za 3:2. 

Roma je nastavila niz odličnih rezultata sa Danijeleom De Rosijem, sada je šesta sa 44 boda, dva manje od Atalante i četiri od Bolonje, dok je Torino na sredini tabele sa 36 bodova.  

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke