Nemoguće? Beniteza menja čovek koga Rafa najviše mrzi!?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 05.12.2021.
10:23
Izvor: Sportske.net

Ovo bi bio zaista šok i veliki udarac za menadžera Evertona...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Stvari se kreću od loših ka gorem za Rafaela Beniteza. Španac je na ivici, posle poraza u gradskom derbiju, odnosno načina na koji je Everton poražen od Liverpula, stolica se zaljuljala. Nije to naravno jedini poraz, "Karamele" su u strašno lošoj seriji, pet bodova iznad linije ispadanja. Zaboravili su kada su poslednji put pobedili, imaju bod u pet mečeva, a priča se da bi ako izgube od Arsenala i ne pobede Palas, menadžer mogao da dobije otkaz.

Stašno zvuči podatak da je Everton poslednji put slavio 25. septembra u ligi. U tim je mnogo uloženo, Benitez je nasledio Anćelotija, kao u Realu svojevremeno, a mogao bi da doživi istu sudbinu kao i u Madridu, da do zime pokupi stvari.

Ali, to nije najgore, njegova sujeta bi dodatno bila povređena ako se ostvari senzacionalna želja prebogatog vlasnika Moširija. On će probati navodno da nagovori Murinja da napusti Romu gde mu ne ide i vrati se u PL. Ovo je spekulacija, makar za sada, ali ne bi bilo baš čudo jer Murinjo nikada ne krije želju da najradije trenira klubove u PL. Odnosi Murinja i Beniteza se znaju, odnosno ne postoje, a to što misle jedan o drugome nije čak ni za medije. Naravno, animozitet je od pre 15 godina i čuvenih sudara Čelsija i Liverpula u Ligi šampiona. 

No, on nije jedino ime, navodno će Everton probati da pregovara sa danskim selektorom Kasperom Hjulmandom, ali mediji pišu da on ne želi da se odrekne klupe reprezentacije, barem ne do Katara. 

Everton je promenio veliki broj trenera, rešenje nisu bili ni Kuman, ni Marko Silva, Anćeloti je prihvatio ponudu Reala, mada je klub i od Italijana imao veća očekivanja, a posle Mojesa, "Tofiji" su za osam godina imali šest menadžera, od toga je Roberto Martinez bio na klupi čak tri godine. Od tada, menjali su se Kuman, Alardajs, Silva, Anćeloti, a dva puta je kao pomoć priskakao Ansvort, jednom takođe bivši igrač, Dankan Ferguson.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke