Nenormalna završnica u Danskoj, šampion se menjao iz minuta u minut, na kraju slavlje "Vukova"!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 26.05.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Prosto neverovatno kakva je to bila završnica prvenstva Danske!

EPA-EFE/Leszek Szymanski
EPA-EFE/Leszek Szymanski

Povezane vesti

Novi šampion Danske je ekipa Midtjilanda posle neverovatne završnice i boda koji su uzeli kao domaćini protiv najslabijeg tima plej-ofa, Silkeborga. No, da krenemo redom. 

Pre ovog kola na tabeli su Brondbi i Midtjiland imali po 62 boda, s tim da je Brondbi imao prednost i u slučaju istog broja bodova slavio bi titulu. 

Ipak, to se nije desilo, Brondbi je izgubio na svom terenu od Arhusa sa 2:3, još jednog tima koji nije imao motiv sa strane rezultata. Učinili su ogromnu uslugu Midtjilandu koji je na kraju remizirao protiv Silkeborga iako je gubio sa 0:2 u jednom trenutku, na kraju je bilo 3:3. 

U 17. minutu je Brondbi poveo protiv Arhusa golom Lauritsena i bio je viđeni šampion sve do 53. minuta i jednog i drugog meča kada je Midtjiland preokrenuo rezultat od 0:2 do 3:2. Arhus je izjednačio protiv Brondbija u 41. minutu, a onda je primio i drugi u 59. minutu pa je izvesno bilo da će Midtjiland biti šampion.  

Brondbi je izjednačio u 64. minutu na 2:2, a onda je primio još jedan u 78. minutu za 2:3. Na drugom meču, Silkeborg u 82. minutu izjednačuje rezultat i bio je potreban samo gol Brondbiju za titulu. 

Do njega nije došlo, pa je Midtjiland šampion Danske. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak