Neočekivano - Mbapeove reči odzvanjaju do Madrida!

Autor: Milovan Longinov
subota 23.01.2021.
08:21
Izvor: Sportske.net

Do sada se pominjao produžetak ugovora u potpuno drugom konktekstu.

EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

PSŽ je na krilima Kilijana Mbapea razbio Monpelje rezultatom 4:0, a nakon meča napadač je konačno progovorio o svojoj budućnosti.

Nije tajna da je Mbapeov san Real Madrid, ali isto tako ni da "kraljevski" klub prolazi kroz težak period i da je u ovom trenutku PSŽ bolji tim.

Do sada se pominjalo da bi Mbape produžio ugovor, koji mu inače ističe 2022. godine, samo da bi ga PSŽ prodao za više novca, ali za napadača to nije opcija. Ako ostane, to će biti na duge staze, jer je srećan u klubu.

"Trenutno pregovaramo sa klubom. Ako produžim ugovor, to će biti na duge staze. Uskoro ću doneti odluku, ali ako potpišem novi ugovor, to će biti samo zbog toga što ovde i želim da ostanem nekoliko godina. Sa klubom smo pričali o sportskom projektu, jer je to veoma važno u donošenju odluke na duge staze", rekao je Mbape i nastavio: 

"Ovde sam veoma srećan, navijači, ljudi u klubu, saigrači... svi su me zadužili. Ali, ja moram da razmislim o tome šta želim u narednim godinama i trenutno sam u fazi analiziranja cele situacije. Da sam doneo odluku, rekao bih je danas. Ne želim da produžim ugovor i da za godinu dana kažem da odlazim, jer zapravo nisam želeo da ostanem. Ne! Ako potpišem, onda ostajem ovde još dugo. Za to je potrebno vreme", naglasio je Mbape. 

Dakle, Mbape je veoma jasan u nameri da neće potpisati novi ugovor kako PSŽ ne bi bio primoran da ga proda na leto i kako bi Parižani izvukli veće obeštećenje.

Ranije se spekulisalo da želi da produži ugovor, ali sa posebnom klauzulom o manjem obeštećenju u slučaju da ga hoće Real Madrid, no to sada nije opcija.

Naredni meseci će biti ključni, ako PSŽ izbaci Barselonu i ode do kraja u Ligi šampiona, ko zna, možda Mbape i zaista odluči da ostane i postane legenda kluba... Deluje da nije isključio to kao opciju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.