Neozbijno? Nema ko da kupi Mančester Junajted?

Autor: Boris Jovanović
subota 28.01.2023.
10:51
Izvor: Sportske.net

Izgleda da najbogatiji Britanac nije baš ozbiljan kupac, drugih nema...

EPA-EFE/Adam Vaughan
EPA-EFE/Adam Vaughan

Povezane vesti

Mančester Junajted je na prodaju, Glejzeri su potvrdili da će posle bezmalo 18 godina slušati ponude, ali je suma astronomska, tražiće oko šest milijardi funti. To značajno smanjuje šansu za dogovor, jer oni neće pregovarati niti odustati od zahteva, u ovom trenutku nije jasno ko bi uložio toliki novac.

Naravno, pominju se razni konglomerati iz Azije, bilo istočne, bilo naftnog zaliva, ali nema za sada konkretnog interesovanja.

Navijači se nadaju da bi Ser Džim Ratklif, najbogatiji Britanac mogao da kupi klub, on je izrazio želju, čak razgovarao sa jednim od braće Glejzer, ali u Mančesteru smatraju da nije ozbiljan kupac.

Zbog čega?

Engleski kralj Petrohemije je deklarisani navijač Junajteda, ali je prošle godine koketirao sa Čelsijem, mada ni tu nije bio ozbiljan, izrazio je zanimanje, tek kada su ponude prikupljene i rok prošao. Zbog toga na "Old Trafordu" smatraju da ovim samo želi da pribavi pozitivan publicitet i da nema govora o tome da plati šest milijardi funti za klub. 

Tačnije, u Junajtedu ne očekuju da se pojavi kupac koji će ispuniti zahtev Glejzera. Čelsi je prodat, kada se sve sabere za 4.2 milijarde (računamo novac za Abramoviča plus dodatni novac za finansiranje). Jasno da je Junajted veći klub, ali Čelsi ima mnogo više uspeha u poslednjoj deceniji i približava se po zaradi, pa je, po finansijskim ekspertima nerealno da dve milijarde funti više bude uloženo u kupovinu "Đavola".

Ali, klub vredi onoliko koliko neko hoće da plati, pa da sačekamo.

Pomenuti Ratklif inače drži Nicu, a pre godinu dana je pričao da mu je mnogo bliži model afirmacije igrača i manji pritisak rezultata (čitaj zarađivanje na prodaji talenata), što ne ohrabruje navijače Junajteda.

Za vikend se igra FA kup, Junajted je domaćin protiv Ridinga, ovo je ponuda u AdmiralBetu, ima zaista zanimljivih mečeva u naredna tri dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke