Nervozni remi u Madridu, Siti srećniji u "tuči" protiv Atletika

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 13.04.2022.
23:02
Izvor: Sportske.net

Dva potpuno različita poluvremena.

EPA-EFE/Juanjo Martin
EPA-EFE/Juanjo Martin

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija poslednji su polufinalisti Lige šampiona pošto su na stadionu "Vanda Metropolitano" odigrali nerešeno 0:0 protiv Atletika u Madridu u veoma nervoznom meču i tako zahvaljujući pobedi u prvom meču izborili plasman u narednu rundu.

Minus iz prve utakmice na "Etihadu" primorao je izabranike Dijega Simeonea da "zapnu" od prvog minuta i video se nešto energičniji pristup nego što je to bio slučaj prošle nedelje.

Uvodni minuti protekli su uglavnom na polovini gostiju, ali je Siti uzvratio u 9. minutu kada je Gundogan šutirao pored gola, već minut kasnije zapretio je Džon Stouns udarcem glavom nakon centaršuta iz kornera, ali je engleski štoper šutirao preko gola.

U 15. minutu usledio je udarac u glavu Fila Fodena, ali je krilo Sitija ubrzo bilo spremno da se vrati na teren.

Gosti su u 20. minutu imali dobar napad preko Kevina De Brujnea, koji je uposlio Bernarda Silvu, ali je Portugalac nonšalantnim pristupom upropastio potencijalno dobru priliku.

U 24. minutu dogodila se sporna situacija prilikom igranja rukom defanzivca Atletika, ali sudija nije reagovao.

Siti je sredinom prvog poluvreme imao odličan napad, ali je De Brujne izblokiran, a najopasniji napad imali su u 30. minutu kada je najpre Gundogan pogodio stativu, a zatim je neko od igrača Atletika osujetio novi šut gostiju.

U 35. minutu odlično je šutirao Kondogbija, a lopta je na putu ka golu pogodila nekog od igrača Sitija, pa je golman lako ukrotio šut.

Nedugo zatim usledio je i loš pokušaj Kansela i to je bilo sve što se tiče prvog poluvremena.

Drugo poluvreme bolje je počeo Atletiko i izborio korner nakon prodora Grizmana, ali se nakon toga ništa nije izrodilo.

Domaćin je nastavio žustrije da igra kako su minuti odmicali, a malo je falilo da Žoao Feliks izbegne ofsajd i nađe se u situaciji jedan na jedan sa Edersonom.

U 57. minutu Atletiko je izrodio najbolju šansu od starta utakmice kada je Grizman izuzetno dobro šutirao, ali je lopta ponovo završila pored gola.

Siti se definitivno pritajio u nastavku svog 100. meča u Ligi šampiona i ni blizu nisu agilni u napadu kao u prvom poluvremenu.

To se najbolje videlo po zabrinutoj reakciji Pepa Gvardiole, koji je nervozno cupkao u delu namenjanom za trenere.

Siti nikako nije dolazio do daha u talasima napada Atletika, ali ni domaći nisu iznalazili pravu priliku kako bi matirali Edersona.

U poslednjih 15-ak minuta šansu je dobio Luis Suarez, a upravo je u 84. minutu Urugvajac bio u situaciji da pogodi gol, ali su se gosti odbranili.

Atletiko je sve više napadao, Kunja je odlično šutirao, ali je bio izblokiran, a posle kornera oprobao se i Stefan Savić, međutim bio je iz prilično teške pozicije da bi bolje reagovao.

U 89. minutu desila se opšta tuča nakon starta Felipea nad Fodenom, a u klinču sa igračima Sitija našao se Savić, međutim situacija je počela da se smiruje.

Epilog su bili žuti kartoni za Savića i Ejka, dok je Felipe poslat u svlačionicu.

U šestom minutu Gundogan je mogao da reši sve dileme, ali je Oblak odlično intervenisao i ostavio Atletiko u igri, koji je imao dve prilike do kraja, ali je Ederson začarao mrežu i ostavio Špance bez mogućnosti da imaju tri predstavnika u polufinalu Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke