Nesrećan slučaj, pretvorio se u Brantovo veče, Dortmund slavio u Štutgartu!

Autor: Lazar Nikolić
petak 08.04.2022.
22:26
Izvor: Sportske.net

Rezervista obeležio utakmicu.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Fudbaleri Borusije Dortmund slavili su na gostovanju protiv Štutgarta rezultatom 0:2 u meču 29. kola nemačke Bundeslige.

Već u prvom minutu "Milioneri" su ostali bez Đovanija Rejne, koji napustio teren zbog povrede, umesto njega u igru je ušao Julijan Brant.

Upravo je Brant bio heroj Dortmunda večeras. Nekoliko minuta nakon što je ušao sa klupe, rezervista je postigao vodeći gol za goste na asistenciju Erlinga Halanda.

Ekipa Marka Rozea je zbog povrede ostala i bez Mahumuda Dauda u prvom poluvremenu, njega je zamenio Aksel Vitsel.

Imao je Dortmund dve dobre prilike u u 60. i 67. minutu da dođe do drugog gola, ali su svoje šanse propustili Marko Rojs i Rafael Gereiro. Između ovih prilika, fudbaler Štutgarta Paskal Štancl uzdrmao je prečku, posle udarca glavom.

Pitanje pobednika rešio je raspoloženi Julijan Brant svojim drugim golom na meču. Odlično je šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio desni ugao gola Štutgarta.

Imao je hrvatski internacionalac Borna Sosa priliku da u poslednjem minutu postigne "počasni" pogodak za Štutgart, ali je šutirao pored gola.

Posle 29 odigranih kola Borusija Dortmund je drugoplasirana na tabeli Bundeslige sa 60 bodova, šest manje od lidera Bajerna koji ima i utakmicu manje. Štutgart je 15. sa 27 bodova, samo jednim bodom više od Arminije Bilefeld koja se nalazi u "opasnoj zoni", i preti mu selidba u Cvajtu naredne sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke