Neuništivi Hesus Navas ponovo u reprezentaciji Španije, poziv dobio i Francuz!

Autor: Ivan Cvetković
petak 02.06.2023.
19:35
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva odluka Luisa de la Fuentea.

EPA-EFE/Manuel Lorenzo
EPA-EFE/Manuel Lorenzo

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis de la Fuente saopštio je danas spisak igrača za završnicu Lige nacija, na kome su veteran Hesus Navas i novajlija Roben Le Norman.

Navas je jedini igrač u današnjoj ekipi iz pobedničke generacije koja je 2010. godine osvojila Svetsko prvenstvo. On je u sredu pomogao Sevilji da osvoji Ligu Evropa, a poslednju utakmicu za reprezentaciju, 37-godišnji fudbaler odigrao je u oktobru 2020. godine.

Novi fudbaler u timu je francuski defanzivac Le Norman, koji je dobio dozvolu da nastupa za Španiju. On je ove sezone sa Real Sosijedadom zauzeo četvrto mesto u Primeri i izborio plasman u Ligu šampiona.

U tim se posle povrede vratio golman Unaj Simon, a pozvan je i 32-godišnji Serhio Kanales.

Španija će 15. juna u Enshedeu igrati u polufinalu Lige nacija protiv Italije, a dan ranije u Roterdamu igraće Holandija i Hrvatska. Finale je na programu 18. juna u Roterdamu.

Na spisku španskog selektora su golmani: Unaj Simon (Atletik Bilbao), Kepa Arisabalaga (Čelsi) i David Raja (Brentford).

Odbrambeni igrači: Ejmerik Laport (Mančester siti), Dani Karvahal (Real Madrid), David Garsija (Osasuna), Hesus Navas (Sevilja), Roben Le Norman (Real Sosijedad), Đordi Alba (Barselona) i Huan Bernat (Pari Sen Žermen).

Igrači sredine terena: Rodri Ernandes (Mančester siti), Martin Subimendi (Real Sosijedad), Mikel Merino (Real Sosijedad), Gavi Paes (Barselona), Fabijan Ruis (Pari Sen Žermen) i Serhio Kanales (Betis).

Napadači: Alvaro Morata (Atletiko Madrid), Dani Olmo (Lajpcig), Rodrigo Moreno (Lids), Marko Asensio (Real Madrid), Niko Vilijams (Atletik Bilbao), Hoselu Mato (Espanjol) i Jeremi Pino (Viljareal).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke