Neuništivi Marsej i veliki šok za Matićev tim!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.09.2024.
22:47
Izvor: Sportske.net

Kakav meč!

Beta/AP Photo/Laurent Cipriani
Beta/AP Photo/Laurent Cipriani

Povezane vesti

Mnogo uzbuđenja doneo je večerašnji derbi petog kola francuske Lige 1 između Lioona i Marseja, a pobedu su odneli gosti rezultatom 3:2. I to ne bilo kakvu pobedu, već je ovaj rezultat pravi podvig za ekipu Marseja koja je zadržala korak za PSŽ-om i Monakom na vrhu tabele.

Sudija Bastijen je bio nemilosrdan prema argentinskom defanzivcu Leonardu Balerdiju, kome je u  prvom minutu pokazao žuti karton, a put u svlačionicu samo četiri minuta kasnije, posle još jednog Balerdijevog prekršaja.

Izgledalo je tada da Marsej neće moći brojčano slabiji da se suprotstavi ekipi Liona, ali dogodilo se suprotno. Doduše i uz malo sreće na samom kraju prvog poluvremena, kada Lakazet nije iskoristio jedanaesterac za domaće.

Lion ipak dolazi do izjednačenja početkom drugog poluvremena, golom Ćaleta-Cara u 53. minutu, ali je finiš meča pripao Marseju.

Igrao se 82. minut meča, Ronžije je sa centra terena poslao loptu na desnu stranu za Lirolu koji je centrirao za Ulises Garsiju, a ovaj prelepim lob udarcem iskosa sa leve strane savladao golmana Lukasa Perija - 1:2!

Izgledalo je da će tim rezultatom biti okončan ovaj meč, ali nismo ni slutili kakva uzbuđenja slede u nadoknadi vremena.

Prvo je Lion izjednačio na 2:2, golom Čerkija koji je deset minuta ranije zamenio našeg Nemanju Matića, a samo minut kasnije na drugoj strani Džonatan Rou šalje precizan udarac sa ivice kaznenog prostora za šok na ''Grupami''  - 3:2 za Marsej!

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke