Neverica u Parizu, dva lou-kost rešenja za trenera? Da li vam ulivaju poverenje?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 02.05.2022.
10:39
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo odustajanje od zvučnog imena?

EPA-EFE
EPA-EFE

Povezane vesti

I dalje traje kasting za novog trenera Pari Sen Žermena. Izvesno je da Maurisio Poketino napušta klub, godinu dana pre isteka ugovora, a priča o nasledniku svodila se na dva imena, Zinedina Zidana i od pre par nedelja Antonija Kontea.

"Zizu" izgleda neće pristati, i dalje čeka da nekadašnji saigrač Dešan napusti francusku klubu kako bi postao selektor "Gala", dok bi Konte verovatno pristao, ali problem je njegova narav i saradnja sa Leonardom.

Emeri i Tuhel nisu uspevali da se izbore sa brazilskim direktorom koji i dalje ima poverenje gazda u Dohi i moguće je da ostane u klubu, iako se najavljivalo da će "Sveci" potražiti novo rešenje.

Upravo je Konte sličan karakter kao Tuhel, ne boji se da o problemima i odnosu sa čelnicima govori u javnosti, procena je da bi to moglo da se desi u Parizu.

Jutros su isplivale "lou-kost" kombinacije.

Jedna je već ranije spominjani Tijago Mota, Brazilac koji je igrao za "Azure" kao Oriundo, odnosno naturalizovani Italijan. On je nosio dres Parižana šest godina, od 2019. je trener, prva avantura u Đenovi je brzo završena, ali je ove sezone uspeo da Speciju dovede do opstanka. Tačnije još nije matematički gotovo ali će maleni ligurijski klub bez problema uspeti da se spase...

Mota je trener koji gaji ofanzivan fudbal, ali zaista ima limitirani tim uz koga je izvukao maksimum. Specija je primila dosta golova, ali je efikasnija od rivala u borbi za opstanak što je i odlučilo.

Drugo ime je poznatije, bivši svetski prvak sa Nemačko, Joakim Lev. Posle odlaska sa klupe "Pancera" on i dalje čeka pravi klub, odbijao je neke ponude iz PL i Turske, ne žuri se, osim Nemačke koju je vodio punih 15 godina, "Jogi" je radio u Štutgartu gde je stekao reputaciju, turskim klubovima Fenerbahčeu i Adani, Karlsrueu, Tirolu sa kojim je osvojio titulu, i bečkoj Austriji, pre nego što je postao pomoćnik Klinsmanu.

Jasno da posle godina glavnih uloga sa "Pancerima" sada čeka pravu šansu, videćemo hoće li uslediti poziv Parižana. Ranije je imao šansu da preuzme Real, ali nije želeo da napusti klupu reprezentacije. 

Od današnje fudbalske ponude, AdmiralBet izdvaja meč između Fulama i Lutona, šansa za Aleksandra Mitrovića da golovima napiše novu istoriju Čempionšipa i engleskog fudbala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke