Neverovatni Lorijen! Protiv njih ne pomaže ni igrač više!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.10.2022.
14:54
Izvor: Sportske.net

Fantastična serija najprijatnijeg iznenađenja u Francuskoj.

Screenshot/streamja.com
Screenshot/streamja.com

Povezane vesti

Današnji program u okviru devetog kola francuske Lige 1 počeo je utakmicom između Lorijena i Lila, gde je domaći tim u sjajnoj atmosferi trijumfovao sa 2:1, iako je u poslednjih pola sata igrao sa fudbalerom manje na terenu.

Ovo je, mimo svih očekivanja pre početka sezone, peta uzastopna pobeda Lorijena, ukupno sedma i sada ova ekipa zauzima treće mesto na tabeli sa 22 osvojena boda! Lil je pretrpeo četvrti poraz, ostao je na osmom mestu sa 13 osvojenih bodova.

Igrao se deveti minut meča, Dijara je probio po desnoj strani, šutirao u bliži ugao, golman Ševalije je kratko odbio loptu, ali ona pogađa beka gostiju Dijakitea i odbija se u mrežu - 1:0.

Taj gol obeležio je prvo poluvreme, ali u nastavku se slika na terenu promenila, pogotovo od 62. minuta, kada je krilni fudbaler domaćih Uatara isključen zbog dva žuta kartona.

Brojčanu prednost na terenu gosti su iskoristili šesnarest minuta kasnije kada je na asistenciju Bambe mrežu Lorijena pogodio Džonatan Dejvid - 1:1.

Veliku priliku za preokret gosti su imali u 85. minutu meča, kada je posle centaršuta Kabele Đalo zahvatio loptu glavom u kaznenom prostoru Lorijena, ali je veoma neprecizno šutirao preko gola.

Kazna za taj promašaj usledila je dva minuta kasnije. Bila je to majstorija 19-godišnjeg Tea Le Brija koji je na levoj strani sjajno primio jednu dugu loptu upućenu ka njemu, a onda krenuo u nezadrživi prodor pored Zedatke i na kraju preciznim udarcem kroz noge Ševalijeu je zatresao mrežu - 2:1!

U poslednjih nekioliko minuta fudbaleri Lila pokušali su da izvrše snažan pritisak pred protivničkim golom, ali Lorijen se odbranio i na ktajku zasluženo trijumfovao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke