Neverovatno.

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 23.05.2021.
19:07
Izvor: Sportske.net

Podvig kakav će ekipu načiniti još jačom.

@LFC/Twitter
@LFC/Twitter

Povezane vesti

Priželjkivalo se to četvrto mesto za Liverpul posle svega što su prošli, a dobili su bonus od fortune i biće treći najbolji tim Premijer lige u ovoj sezoni. Da li je neko rekao drugi?

Čitava turbulentna sezona Jirgena Klopa i njegovih momaka stala je u utakmicu sa Kristal Palasom. Poznato je da bi im pobeda donela četvrto mesto uz već viđen trijumf Čelsija nad Aston Vilom, ali...

"Plavci" su kapitulirali, pa je Liverpul uspeo da zauzme ogromno treće mesto. Naravno, da ih je neko pitao pre sezone, ne bi se sa ovim zadovoljavali, kako ni igrači, Klop, uprava, tako ni navijači. Međutim, situacija je bila takva da su od oktobra u agoniji. Bukvalno su "obezglavljeni".

Bez Van Dajka i Hendersona, koji su, osim toga što rade na terenu, izrazito bitni kao ličnosti na utakmicama: da podignu ekipu kad ne ide, postave saigrače, Liverpul je uspeo da dođe do učešća u grupnoj fazi Lige šampiona.

Podatak da je Klop promenio čak 19 kombinacija u štoperskoj liniji dovoljno govori i pitanje je kako bi takvi problemi uticali na bilo koju drugu ekipu. Sama ova brojka deluje zastrašujuće i uz izostanak navijača koji su krucijalni za disanje ovog kluba kroz istoriju, je sve što bi trebalo da znate o uspehu koje treće mesto Liverpula ima.

Istrajali su, poklopile su im se doslovce sve kockice i kao da je viša sila rešila da im dodeli malu nagradu za to što je iza njih ove sezone.

Ponovo će biti u eliti, što znači elastičnost u transfer periodu. Sve ovo, dodatno je ojačalo tim posle serije uspeha koje su ostvarili. Uz neke promene i povratke, nema sumnje da je pred ekipom iz crvenog dela Mersisajda uzbudljiva naredna sezona, gde će ponovo napasti krunu Premijer lige.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke