Neverovatno - Mec namučio najjači tim sveta, ali nadoknada opet spasila PSŽ!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 22.09.2021.
22:58
Izvor: Sportske.net

Dva meča u nizu, Pari Sen žermen dobija u nadoknadi.

 EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena slavili su u Mecu sa 1:2 (1:1) u okviru 7. kola Lige 1 i to novim golom u nadoknadi.

Pari Sen Žermen je, kao uostalom na svaki meč u domaćem prvenstvu, u Mec doputovao kao izraziti favorit. Imali su svoje šanse, ali je Mec odigrao odlično, pokazao zube i da su imali malo pribranosti, što nije lako protiv ovakvog rivala, možda je moglo da prevagne na njihovu stranu.

Kada je Ašraf Hakimi u petom minutu "otvorio" rivala činilo se da se sprema katastrofa domaćinu, ali tako nisu mislili fudbaleri Meca. Korner Geja u 37. minutu, zalet i pravovremeni skok Ćićija Kujatea između Markinjosa i Danila za delirijum na "Sent Simforijenu". Moglo je do kraja prvog dela da bude i drugačije kada je prefektnim pasom Gej "presekao" odbranu Parižana, ali je Kejlor Navas prozreo Sara u stopostotnoj šansi.

Mec je u nadoknadi utakmice ostao bez kapitena Dilara Brona zbog drugog žutog kartona. Nepotrebno, što je ugrozilo njegov tim, a ubrzo je zbog protesta i trener domaćih Frederik Antoneti takođe isključen. To se ispostavilo kao ključ, utakmica se igrala više od predviđenog i Ašraf Hakimi je sjajnim golom, po drugi put u dva kola Parižanima doneo slavlje u nadoknadi. Pre nekoliko dana to je učinio Mauro Ikardi.

Bio je po crveni karton i u Lorijenu, koji je srušio Nicu završnicom Tomasa Monkonduija, a i u Lansu, gde se radovao Strazbur čiji je junak Ludovik Ažork.

Đerdan Šaćiri je doneo izjednačenje Lilu svojim debitantskim golom u dresu francuskog tima protiv Troe, a onda su Emerson i Paketa postavili 3:1.

Marsej je morao bolje na gostovanju Anžeu, ali nisu uspeli da pronađu put do protivnikove mreže, baš kao što nije bilo ni suprotno. Miroljubivo na stadionu "Rajmond Kopa" u fudbalskom smislu, a vanfudbalskom - vandalizam. Navijači Olimpika potukli su se sa pristalicama domaće ekipe... Ponovo neredi u Francuskoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke