Neviđena drama u Rusiji, tri tima jurila titulu, Dinamo "prosuo" istorijsku šansu, Zenit opet slavi

Autor: Mladen Heleta
subota 25.05.2024.
17:50
Izvor: Sportske.net

Kakva završnica...

https://en.fc-zenit.ru/
https://en.fc-zenit.ru/

Povezane vesti

Ruska Premijer liga u poslednje vreme izaziva malo manju pažnju nego ranije, verovatno zbog toga što timova iz ove zemlje nema u evropskim takmičenjima, ali tamo se i dalje igra sjajan fudbal, a poslednje kolo ove sezone je donelo dramu kakva se retko viđa.

Na kraju svega, apsolutni pobednik je Zenit, koji je odbranio titulu i osvojio je šesti put zaredom, a najveći gubitnik je Dinamo iz Moskve, koji je propustio ogromnu šansu da postane prvak države prvi put od 1976. godine.

Za titulu su konkurisali Dinamo Moskva (u poslednje kolo ušao sa 56 bodova), Zenit (54) i Krasnodar (53).

Naravno, najveće šanse davane su prvoplasiranom Dinamu, kome je bilo dovoljno samo da remizira protiv direktnog konkurenta Krasnodara. Zenitu je odgovarala samo pobeda Krasnodara, uz svoj trijumf nad Rostovom, dok je Krasnodar morao da slavi, a da Zenit ne pobedi.

Dinamo je izgubio u Krasnodaru sa 1:0, golom Kordobe u 52. minutu, dok je Zenit savladao Rostov na svom terenu sa 2:1, i to posle preokreta.

Rostov je poveo u 54. minutu preko Ronalda i tada je delovalo da će titula otići u Krasnodar. Ipak, pogocima Gustava iz penala u 65. i Artura u 85. minutu ekipa iz Sankt Peterburga pravi preokret i zadržava pehar u svojim vitrinama.

Naš Strahinja Eraković je odigrao ceo meč za Zenit i proslavio je svoju prvu titulu u debitantskoj sezoni u Rusiji.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke