Neviđena rapsodija - Menhengladbah PETICOM torpedovao Bajern!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 27.10.2021.
22:39
Izvor: Sportske.net

Kakav rezultat!

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Fudbaleri Borusije Menhnegladbah "razbili" su Bajern iz Minhena na svom terenu sa čak 5:0 (3:0).

Nezaboravno veče za izabranike Adija Hitera koji su pred svojim navijačima deklasirali aktuelnog šampiona i izbacili iz Kupa Nemačke. Da je bilo drugačije, verovatno bi već sutra bilo zaboravljeno, ali u suprotnom, o ovoj pobedi Borusije, odnosno o porazu Bajerna, pričaće se dugo.

Vanserijski fudbal demonstirala je ekipa Gladbaha, sa nekoliko prelepih akcija i golova, od čega se izdvaja napad za pogodak Bensebainija.

Već u trećem minutu je Kuadio Kone doneo prednost Menšu, a potom je sa dva gola Rami Bensebaini nagovestio loše veče sa apsolutnog vladara Nemačke. Sve to, dogodilo se u prvih 45 minuta, ali nisu želeli da popuste stisak. Tako je Bril Embolo sa još dva pogotka potpuno potopio velikana za, verovatno, po brojnim tačkama, istorijsku pobedu "ždrebaca".

Trebalo bi napomenuti i to da je Julijan Nagelsman izveo najjači sastav na ovoj utakmici sa sve Nojerom na golu, Pavarom i Dejvisom na bokovima, Levandovskim u špicu...

Od ostalih mečeva, Keln je izbacio Štutgart sa 0:2, a Hanover je eliminisao Fortunu iz Dizeldorfa sa 3:0. Hansa Roštok je nakon boljeg izvođenja penala izbacila Jan Regenzburg nakon što je bilo 2:2 u regularnom delu, a potom i 1:1 u nastavku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke