Neviđena situacija u Sevilji - "Panda" probio zid Granade, Betis nadomak Evrope!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 10.05.2021.
23:04
Izvor: Sportske.net

Betis iskoristio indirektan udarac!

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Fudbaleri Betisa savladali su Granadu sa 2:1 (1:0) na svom "Benito Viljamarinu" u 36. kolu La lige i došli u sjajnu situaciju da izbore učešće u Ligi Evrope.

Iako sama igra nije naslućivala na to da će biti uzbudljivo u Sevilji, ipak to jeste bilo.

Granada je držala konce igre u svojim rukama i nije delovalo kao da će oni biti ekipa koja će prva kapitulirati. Ipak, tako nešto se dogodilo. Na semaforu je bio 39. minut kada je fenomenalnom asistencijom uposlio Borhu Iglesijasa, koji je imao dovoljno vremena da se namesti, uprkos tome što je leđima bio okrenut golu - i pošalje loptu u mrežu.

Sa tim rezultatom se i otišlo na pauzu, a nakon nje, Granada je ušla nešto agresivnije sa željom da dođu do izjednačenja i podle 66. minuta igre su do toga i došli. Očajnu reakciju Barseloninog deteta Marka Bartre, koji je slabo vratio loptu svom golmanu, iskoristio je Darvin Maćis i lako zaobišao Dijega Lopeza sa 1:1.

Ti trenuci su upotpunosti pripali gostima, koji su imali nekoliko solidnih prilika da preokrenu, a potom su doživeli novi šok. Nakon kornera i gužve u 84. minutu, sudija Sezar Soto Grado prekinuo je igru. Video je nedozvoljeno vraćanje lopte od strane Gonalona svom golmanu Aronu što je okarekterisao kao indirektan udarac. Nesvakidašnja situacija zaista i pitanje je da li je Gonalon zaista imao nameru da vrati loptu Aronu u čitavoj gužvi.

Svih 11 fudbalera Granade bili su na gol-liniji čekavši udarac gostiju. Gađao je ponovo popularni "Panda" i posle neuspelog prvog pokušaja, drugi put je zakucao loptu pod prečku za pobedu Betisa. Tako je Borha Iglesijas postao najbolji strelac svoje ekipe u ovoj sezoni.

Betis je nakon ove pobede preskočio Viljareal i sada su na 6. mestu sa dva boda više od "žute podmornice", dok je Granada na 10. mestu i od njihovog novog izlaska u Evropu neće biti ništa, što je odavno poznato.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke