Nevolje u raju, Benzema u štrajku, želi da ode?!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 24.08.2023.
07:54
Izvor: Sportske.net

Šta se dešava među "Tigrovima"?

Povezane vesti

Karim Benzema želi da ode.

Samo par meseci pošto je stigao iz Al-Itihada, Francuz je spreman da napusti klub, u kome bi trebalo da primi oko 200 miliona evra za par sezona. Saudijci nisu zadovoljni njegovim ponašanjem, nakon što je odbio da trenira proteklih dana. Problem je trener Nunjo Ešpirito Santo. Portugalac i Benzema su na ratnoj nozi, a odnosi su od početka bili zategnuti jer nekadašnji menadžer Vulvsa, Totenhema, Portoa, Valensije, nije bio srećan kada je angažovan legendarni napadač.

Navodno, on je želeo drugačiji tip igrača, a odbio je da Benzema bude kapiten. Brazilac Romarinjo predvodi tim sa trakom na ruci, što je iznerviralo Benzemu.

Stalne trzavice na relaciji najbolji igrač-trener su kulminirale, a Benzemim menadžer je prema pisanju medija u Aziji zatražio da ili trener bude smenjen, ili da Benzema napusti klub. Situacija prema njegovom zahtevu treba da se reši odmah, kako bi bivši kapiten Reala mogao da nađe klub u Evropi.

Ali, ne ide to tako, pod ugovorom je, čak i da se odrekne velikog novca, Saudijci ga neće lako pustiti, mogao bi da se preseli u neki drugi klub u ligi.

Al-Itihad je inače prvak, uz Benzemu su doveli Kantea i Fabinja, a Žota, nekadašnji igrač Seltika je blizu otkaza. Po jednoj priči nije zadovoljio, a po drugoj, "Tigrovi" iz Džede žele neko zvučnije ime. Od stranaca, tu su uz pomenutog kapitenja Romarinja, i zemljaci Koronado i Marselo Groh, ali u njih Ešpirito Santo ima poverenja. 

Al-Itihad je dobio prva dva meča u šampionatu, dana igraju protiv Al-Rijada. Dali su pet golova u pomenutim utakmicama, Benzema se nije upisao u strelce. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke