Nevolje u raju, Nemačka jedva dočekala - ko to "buši" Julijana Nagelsmana?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 22.09.2022.
16:38
Izvor: Sportske.net

Bajern je verovatno najomraženiji tim u Nemačkoj zbog svoje apsolutne dominacije, pa su mnogi probleme u Minhenu dočekali sa osmehom.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Nešto sporiji početak Bajerna u Bundesligi upalio je alarme u Minhenu kada se radi o sudbini trenera Julijana Nagelsmana.

Talentovani stručnjak ostvario je obe pobede u dosadašnjem toku Lige šampiona, ali je u domaćem prvenstvu vezao četiri meča bez trijumfa, uključujući i šokantan poraz u Augsburgu.

Nemački mediji su mu već "pronašli" u liku nedavno smenjenog trenera Čelsija Tomasa Tuhela, Bajern je za sada pružio podršku Nagelsmanu, pa njegova smena u ovom trenutku još uvek nije izvesna.

Šta mu zameraju igrači?

Pre svega, oni sa manjom minutažom činjenicu da se ne obazire previše na međuljudske odnose, primera radi, njegov prethodnik Hansi Flik mnogo je bolje držao ovu situaciju pod kontrolom, pa ste retko gde mogli da pročitate javnu izjavu nekog igrača u medijima da je nezadovoljan što ne igra.

Posle poraza od Augsburga, Nagelsman je razgovarao sa igračima od najvećeg autoriteta u svlačionici, pre svega Nojerom, Milerom, Kimihom i Goreckom koji su mu predočili da im se ne dopada sistem 4-2-2-2 na kojem trener insistira, te da bi voleli da se to promeni, otkrio je nemački Skaj.

Nagelsman za sada ne odustaje od svoje ideje, ostaje otvoreno pitanje da li ga najuticajniji igrači namerno "buše" kako bi ga ubedili da promeni sistem.

Interesantno, Tomas Miler bio je "protagonista" i kada se šuškalo o pravom razlogu otkaza Niki Kovaču, očigledno je da ima ogroman uticaj i na odluke uprave kluba.

U Ligi šampiona stvari za sada funkcionišu kako treba, bez obzira na činjenicu da je Barsa u nekim trenucima meča bila bolja, dok je u Bundesligi pak, totalno drugačija priča.

I pored toga, pet bodova manje od aktuelnog lidera Uniona posle sedam kola deluje kao nešto što je prilično lako prestići.

Naročito kada se uzme u obzir igrački potencijal Bavaraca...

Narednu priliku da popravi utisak u domaćem prvenstvu Bajern će imati protiv Bajer Leverkuzena, a ukoliko verujete u siguran trijumf Bavaraca uz vođstvo na poluvremenu, AdmiralBet vam nudi sjajnu kvotu 1.89.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke