Nevolje za Romu, zar baš ništa nisu naučili od Milana?

Autor: Aleksandar Golubović
petak 27.05.2022.
16:10
Izvor: Sportske.net

Neprijatni odjeci slavlja.

EPA-EFE/Malton Dibra
EPA-EFE/Malton Dibra

Povezane vesti

Fudbaleri Roma organizovali su spektakularnu proslavu nakon osvajanja Lige konferencija, gde se na ulicama Rima okupilo oko 100.000 navijača "Vučice", međutim nije sve proteklo u maniru kakav dolikuje uspehu koji su postigli.

Kao što je to bio slučaj sa Milanom, čiji fudbaleri su u saglasju sa navijačima omalovažavali gradskog rivala Inter, setimo se samo postupka Zlatana Ibrahimovića prema Hakanu Čalhanogluu, ni fanovi Rome nisu ispali "cveće".

Ponovo je umesto veličanja evropskog trofeja u prvi plan iskočio animozitet prema gradskom rivalu Laciju, koji će takođe igrati Ligu Evrope naredne sezone.

Navijači Rome uputili su pogrdne reči na račun "Nebeskoplavih", što nije prošlo neopažano, pa će prvi osvajač Lige konferencije morati da se suoči sa mogućom kaznom.

Strelac jedinog gola u finalu Nikolo Zaniolo vređao je nerođenog sina igrača Lacija Matije Zakanjija pošto je sadašnja žena prvotimca "Nebeskoplavih" prethodno bila u vezi sa igračem Rome.

Zbog ovog i mnogih drugih primera, Roma je na tapetu zbog nesportskog ponašanja, baš kao i Milan, i u narednom periodu saznaćemo epilog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke