Nezamisliv preokret Olimpijakosa u Bačkoj Topoli - Od 1:4, do 7:5!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 14.03.2024.
23:38
Izvor: Sportske.net

Kakav dvomeč!

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Fudbaleri Olimpijakosa plasirali su se u četvrtfinale Lige konferencija pošto su u revanšu u Bačkoj Topoli nadoknadili 1:4 iz Pireja i savladali Makabi čak 1:6 posle produžetaka (ukupno 5:7).

Kada je prošle sedmice Makabi iz Tel Aviva u Pireju napunio mrežu Olimpijakosa i dobio 1:4 praktično se moglo reći da je izraelski predstavnik novi četvrtfinalista Lige konferencija. Ali, fudbal piše čuda, i jedno takvo videli smo u Bačkoj Topoli ove večeri.

Makabiju definitivno fali sopstveni teren, kao i njihovi navijači. Nikoga nije bilo da ih pogura u želi da odbiju sve nalete Olimpijakosa i ostvaren je neverovatan poduhvat ekipe Hose Luisa Mendilibara.

Sve je počelo režijom neverovatnog Podensa kojem, baš kao i ostatku njegove ekipe, prijaju srpski tereni. Dao je gol u 10. minutu i imao dve asistencije do kraja poluvremena najavivši šokantan preokret Olimpijakosa.

Međutim, penal koji je realizovao Zahavi u 57. dao je nadu Makabiju da mogu da pronađu rešenje za naelektrisane Grke kojima je četvrtak bio dan za preokrete jer je i PAOK nešto ranije eliminisao Dinamo posle preokreta. Elem, El Kabi je u 65. postigao pogodak za 1:4 čime smo dobili poništavanje rezultata iz Pireja.

Mogao je Olimpijakos preko Stevana Jovetića u završnici regularnog dela duela da reši pitanje plasmana svog tima u četvrtfinale, ali nije mu se dalo. Nije tada, ali jeste u produžecima kada je iz teške pozicije matirao Mišpatija. U 103. je El Arabi sa nekoliko metara ubacio loptu u mrežu posle pasa Masurasa za 1:6 i spektakularnih 5:7.

Olimpijakosu, kao što smo već rekli, izuzetno prija Srbija jer su ove sezone Čukaričkom postigli tri, TSC dva gola, a sada i Makabiju šest što u zbiru donosi 11. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke