Nezapamćen skandal na KAN-u, ceo svet se smeje sudiji!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 12.01.2022.
17:20
Izvor: Sportske.net

Za rubriku verovali ili ne.

 EPA-EFE/MOHAMED MESSARA
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Povezane vesti

Fudbaleri Malija slavili su protiv Tunisa 1:0 u meču prvog kola grupe F Kupa afričkih nacija, ali će se više od same utakmice razgovarati o glavnom sudiji Dženiju Sikazveu, koji je blago rečeno bio katastofalan.

Jedini gol na meču postigao je Ibrahima Kone u 48. minutu sa penala, a u 77. minutu Hazri je propustio priliku da sa "bele tačke" donese Tunisu izjednačenje.

Potpuno bespotrebno je dao crveni karton fudbaleru Malija Tureu u 87. minutu, a onda je finiš meča obeležio time što je dvaput svirao kraj.

Najpre u 85. minutu, a onda je Tunižane prekinuo u kontri i svirao kraj pre isteka regularnih 90 minuta, ne produživši utakmicu uprkos tome što je bilo devet izmena, jedno isključenje i dva pregleda VAR tehnologije.

Tunižani su potpuno poludeli na ovu odluku i krenuli su da se obračunaju sa Sikazveom, kojeg je obezbeđenje izvelo sa terena. Napustili su teren pre isteka regularnog dela igre i rizikuju da izgube službenim rezultatom 3:0. 

Da zlo bude veće ovaj sudija je već bio suspendovan 2018. godine, a sada mu je ponovo ukazano poverenje koje nikako nije opravdao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke