Nezapamćeno - Sudije se izvinile Milanu zbog "krađe"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 18.01.2022.
08:35
Izvor: Sportske.net

Skandalozna odluka.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Sudijska asocijacija Italije uputila je izvinjenje Milanu zbog greške arbitra Marka Sere na jučerašnjoj utakmici protiv Specije koja je direktno uticala na pobednika duela u Seriji A.

Milan nije bio bolji u drugom poluvremenu, ali je uprkos tome "čisto" postigao drugi gol koji bi im doneo trijumf na utakmici. Dogodilo se to u 91. minutu kada je Ante Rebić pokušao da šutira, fauliran je, ali je stigao da uputi pas ka Žunioru Mesijasu koji je lepom egzekucijom doneo pogodak. Međutim, Marko Sera je zaustavio igru, pokazao na prekršaj i nije ispoštovao pravilo o puštanju prednosti u ovakvim trenucima, što je obavezujuće ukoliko nije crveni karton u pitanju.

"Rosoneri" nisu uspeli da ponove situaciju i ponovo zatresu mrežu Provedela, a samo nekoliko trenutaka potom Đasi trese mrežu na suprotnoj strani i donosi pobedu Speciji. Glavni arbitar Sera se momentalno izvinio igračima Milana, ali je to bila slaba uteha za njih budući da su mogli da preteknu Inter na čelu tabele.

Nakon svega, stiglo je i javno izvinjenje Sudijske asocijacije Italije na čijem vrhu sedi proslavljeni arbitar Đanluka Roki. Očekuje se da Sera bude suspendovan na kraće vreme, ali to ne znači mnogo Milanu u ovim trenucima.

Ono što takođe upada u oči jeste da je Marko Sera sudija iz Torina, a poznato je kakav rivalitet u fudbalskoj perspektivi vlada između dva grada. Ne tvrdi se da je teorija zavere u pitanju, ali ovakve greške se ne viđaju na najvišem nivou svetskog fudbala.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke