Nezaustavljivi Kejn! Bajern se umalo obrukao, Girasi srušio "milionere"!

Autor: Ivan Cvetković
subota 11.11.2023.
17:29
Izvor: Sportske.net

U terminu od 15.30, danas su odigrane četiri utakmice 11. kola nemačke Bundeslige.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Fudbaleri Bajerna savladali su u Minhenu ekipu Hajdenhajma rezultatom 4:2.

Bavarci su na krilima neverovatnog Harija Kejna tokom prvih 45 minuta stigli do dva gola prednosti, reprezentativac Engleske je u 14. minutu iskoristio dodavanja Sanea i iz okreta zatresao mrežu rivala.

Ista veza proradila je i u 44. minutu kada je posle kornera Kejn glavom savladao golmana, a tim pogotkom (16. u Bundesligi ove sezone) se izjednačio sa najboljim strelcima iz prošle sezone već posle 11 kola.

Činilo se da će Bajern upisati još jednu rutinsku pobedu, ali je novajlija u eliti Hajdenhajm u razmaku od četiri minuta preko Tima Klajndinsta u 66. i Jan-Niklasa Bestea u 70. minutu uspeo da šokira domaćina i izjednači rezultat.

Dva minuta kasnije, Rafael Gerero sprečio je iznenađenje i doneo Bajernu pobedu, a konačan rezutlat postavio je Čupo-Moting u 85. minutu.

Potencijalni reprezentativac Srbije Aleksandar Pavlović (19) započeo je meč i odigrao 76 minuta kada ga je zamenio Dejvis.

Štutgart je na domaćem terenu savladao Borusiju iz Dortmunda rezultatom 2:1.

"Švabe" su promašile penal u 11. minutu kada je udarac Fuhriha odbranio Kobel, a kazna je usledila u 36. minutu kada je Niklas Fulkrug doneo "milionerima" vođstvo.

Šest minuta kasnije, izjednačio je Deniz Undav, a totalni preokret doneo je ove sezone sjajni Seru Girasi sa penala u 83. minutu susreta.

Augsburg je remizirao na domaćem terenu sa Hofenhajmom 1:1, dok su Darmštat i Majnc odigrali 0:0.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke