Nezaustavljivi Milan srušio i Romu, sve možeš kad imaš Ibru

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 31.10.2021.
22:43
Izvor: Sportske.net

Šveđanin u klubu 400.

EPA-EFE/CLAUDIO PERI
EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Fudbaleri Milana slavili su u derbiju 11. kola Serije A protiv Rome na "Olimpiku" 2:1 u meču koji je obeležio iskusni Zlatan Ibrahimović stigavši do 400. ligaškog pogotka.

Šveđanin je igrao kao mladić i učestvovao u gotovo svim izglednijim šansama "Rosonera" ove večeri, čime je pokazao da mu godine ništa ne smetaju.

Milan je krunisao bolju i konkretniju igru početkom 26. minuta kada je Zlatan Ibrahimović uhvatio na krivoj nozi Ruija Patrisija i postigao gol iz slobodnog udarca.

Iskusni napadač je lukavo izveo prekid i udarcem po zemlji stigao do 400. gola u prvenstvenim mečevima liga u kojima je igrao.

Popularni Ibra bio je na meti navijača Rome koji su mu skandirali čuvenu uvredu igračima poreklom sa Balkana, a on im je posle pogotka poručio da moraju to glasnije zbog čega je zaradio žuti karton.

Isti fudbaler prethodno je imao šansu desetak minuta ranije, ali je iskosa posle solo prodora pucao preko gola.

Roma je prethodno imala dobru priliku već u 3. minutu kada je iz izgledne prilike loše šutirao Lorenco Pelegrini. 

Uzbudljivo je bilo i u završnici prvog poluvremena kada se ponovo zatresla mreža Rome, ali je pogodak Rafaela Leaa poništen jer je Ibrahimović bio u ofsajdu prilikom dodavanja lopte saigraču.

Milan je u 50. minutu poveo sa 2:0 novim golom Ibrahimovića, ali je pogodak, kao i u finišu prvog poluvremena, poništen zbog ofsajda. 

Samo tri minuta kasnije Ibrahimović je bio ponovo u centru pažnje, ovaj put je nad njim dosuđen penal, ali je naknadno konsultovan VAR koji je potvrdio Mareskinu odluku.

Loptu je u 56. minutu uzeo Frank Kesi i rutinski je smestio u mrežu pa je Milan stekao prednost od 2:0.

Nadu Romi donelo je isključenje Tea Ernandeza nakon drugog žutog kartona. Domaćin je logično preuzeo incijativu, ali Roma je teško probijala oslabljeni Milan.

Ipak, do gola je stigla golom Stefana El-Šaravija u trećem minutu nadokande vreme. Italijan egipatskog porekla je snažno šutirao posle prekida, a golman Milana nije imalo šanse da zaustavi ovaj udarac.

Drama je dostigla vrhunac kada su domaći igrači tražili penal nakon što je Tomori igrao rukom, ali Mareska to nije uzeo u obzir na nezadovoljstvo domaćeg tima.

Milan je sedmom uzastopnom pobedom čime se po bodovima izjednačio sa Napolijem, ali zbog slabije gol-razlike naredno kolo neće dočekati kao lider.

Roma, sa druge strane, nastavila je da igra po sistemu toplo-hladno, pa je ostala na petom mestu i dvocifrenim zaostatkom u odnosu na prvog na tabeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke