Ni pobede ne leče Realove rane - povreda Karvahala pokvarila žurku!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 05.10.2024.
23:02
Izvor: Sportske.net

Trijumf protiv Viljareala ostao u drugom planu.

EPA-EFE/Zipi
EPA-EFE/Zipi

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida trijumfalno su dočekali oktobarsku reprezentativnu pauzu pošto su u derbiju 9. kola Primere na svom stadionu pobedili Viljareal 2:0, ali je pobeda ostala u drugom planu nakon teške povrede Danija Karvahala.

Sve je izgledalo kao iz bajke u poslednjim minutima meča kada je sve bilo rešeno, a onda je jedan bezazlen duel proizveo jauk Realovog defanzivca nakon udarca u koleno.

Reprezentativac Španije je iznet na nosilima uz gromoglasan aplauz na tribinama, a naredni dani daće tačnu prognozu ozbiljnosti povrede i njegovog odsustva.

Kada je reč o samoj utakmici, trijumf kraljevskom klubu obezbedili su Federiko Valverde i Vinisijus Žunior i tako omogućili Realu da se bodovno izjednači sa liderom Barselonom uz utakmicu više.

Izabranicima Karla Anćelotija bila je neophodna pobeda nakon dve utakmice bez trijumfa, a do nje su došli zahvaljujući koncentrisanijoj i prisebnijoj igri u odsudnim trenucima meča.

U tom stilu su i počeli pošto su do vođstva stigli već u uvodnoj trećini prvog poluvremena. Nakon nešto sporijeg početka utakmice, Real Madrid je poveo u 14. minutu golom Federika Valverdea

Bio je to njegov karakterističan udarac iskosa van kaznanog prostora, a lopta je na putu ka mreži zakačila jednog od prvotimaca Viljareala.

Pogodak kraljevskog kluba došao je nakon nešto konkretnije igre gostujućeg tima i dve poluprilike.

Gosti su uzvratili već u narednom napadu kada je Nikolas Pepe pogodio prečku nakon izuzetnog udarca glavom posle centaršuta Baene.

Pola minuta kasnije gosti su se ponovo našli u lepoj prilici, ali je Realova mreža bila sačuvana.

Delovalo je u pojedinim trenucima da igrači Reala teško dolaze do daha, a onda je na isteku pola sata igre Vinisijus Žunior imao nekoliko karakterističnih prodora sa boka koji su mogli da budu kobni po goste iz Viljareala.

Finiš prvog poluvremena u potpunosti je protekao u znaku Real Madrida. Kao osice kružili su izabranici Karla Anćelotija pred golom Viljareala, a najkonkrentnije prilike u tom delu meča imali su Antonio Ridiger i Džud Belingem.

Viljareal se fokusirao na tranziciju i pretio preko raspoloženog Pepea, ostavljajući prostor Realovim igračima za kontre.

Jedna od takvih mogla je da se završi kobno i prava je sreća kako "Žuta podmornica" nije kapitulirala posle trka Kilijana Mbapea.

Početkom drugog poluvremena malo je nedostajalo da Viljareal dobije penal, ali sudija nije pokazao na kazneni udarac samo zato što je Tjerno Bari bio u ofsajdu.

Kako je meč odmicao domaćin je sve više preuzimao kontrolu, a onda je u 73. minutu usledilo remek-delo Vinisijusa i spektakularan gol za 2:0 posle kojeg gosti iz Viljareala nisu mogli oporaviti.

Od tog trenutka bilo je jasno da je "Žuta podmornica" kapitulirala i da ni mnogo kvalitetniji timovi od Viljareala ne bi mogli da nadoknade dva gola zaostatka na "Santjago Bernabeu", ali je sve to palo u drugi plan zbog povrede Karvahala.

Real je ovim trijumfom raspoložen dočekao reprezentativnu pauzu, pobegavši prvom pratiocu Viljarealu na plus četiri.

Naredni meč, nakon reprezentativne pauze, kraljevski klub će odigrati 19. oktobra na gostovanju Selti u Vigu, tri dana pre nego što mu dođe Borusija Dortmund u reprizi finala Lige šampiona.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke