Ni "š" od "šampionskog Napolija" u Milanu - Inter zakuvao trku u Seriji A!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 04.01.2023.
22:40
Izvor: Sportske.net

Mogli su nekako da izjednače u završnici, ali Onana nije dao!

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera savladali su Napoli na "Đuzepe Meaci" sa 1:0 (0:0) u derbiju 16. kola Serije A.

Velike nade vladaju u Napulju da će ove sezone titula konačno, posle tri decenije, stići u grad, ali 2023. godina nije počela ohrabrujuće po njih nakon fenomenalnog perioda pred pauzu.

Na stranu rezultat. Izabranici Lućana Spaletija odigrali su očajan meč protiv Intera i pukom srećom se on nije završio sa tri, četiri pa i pet golova u korist domaćina.

Ređale su se šanse za Inzagijev sastav... Dimarko, Darmijan, Lukaku... Sve su to u prvom poluvremenu bile prilike koje su Interu mogle da obezbede golove, ali mašili su njegov okvir za malo.

S druge strane, Napolitanci nisu mnogo toga uradili u ofanzivnom delu svoje igre. Kviča Kvarackelija i Viktor Osimen su potpuno zaustavljeni od strane fudbalera Intera. 

Nagrada za bolju igru domaćih došla je u 58. minutu. Prelep pas je prvobitno poslao Henrik Mihtarjan ka boku i Di Marku koji potom prodire i centrira direktno na čelo Edinu Džeku. Ovaj se poklanja pred Meretom za konačan rezultat.

Mogao je Napoli do nezasluženog izjednačenja u 90. minutu, ali je udarac Raspadorija odlično zaustavio Andre Onana.

"Partenopei" su tako doživeli prvi poraz u ovoj sezoni Serije A, dok Inter nastavlja poteru za vodećim trojcem.

U drugoj utakmici u ovom terminu, Udineze i Empoli su odigrali 1:1. Baldanzi je doneo prednost gostima, a Pereira je poravnao.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke