Ni Tata Martino ne veruje šta opet gleda - Mesi, i opet Mesi za istorijski trofej Inter Majamija!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 03.10.2024.
08:18
Izvor: Sportske.net

Nova magija najboljeg ikada.

EPA-EFE/CJ GUNTHER
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Lionel Mesi je opet očarao Ameriku, postigao je dva spektakularna gola u pobedi nad prvim pratiocem Kolumbusom za overu prvog mesta u plej-ofu. 

Inter Majami je pobedio Kolumbus u gostima rezultatom 3:2, a Mesi je spakovao dva gola u samom finišu prvog poluvremena.

Najpre je u 45. minutu u svom stilu prihvatio jednu dugu loptu, snašao se između dvojice čuvara, bolje rečeno, opet se radio "lepak" na njegovoj kopački, pošto mu se opet zalepila i ostala tamo gde treba, a onda samo ćušnuo pored golmana za 1:0.

Samo četiri minuta kasnije, Mesi je po ko zna koji put podesio i svoje nišanske sprave iz slobodnog udarca. Sa znatno teže pozicije za levonoge igrače, Mesi je namestio loptu na nekih 25 metara, prebacio je preko živog zida, golman je ostao ukopan - 2:0. Ni trener Intera Herardo Martino nije mogao da veruje svojim očima, kao što se vidi u kadru posle gola, koji možete videti OVDE.

Kolumbus se nije predavao, a tek što je počelo drugo poluvreme Rosi je smanjio na 1:2.

Ipak, posle samo dva minuta, Luis Suarez je kaznio grešku golmana i povisio na 1:3. 

Kolumbus je do kraja zaista mogao do boda, jer je Ćućo Ernandez iz penala u 61. minutu smanjio na 2:3. Isti igrač je i u 84. minutu imao novu šansu sa 11 metara, ovaj put ga je pročitao golman Kalender.

Sve u svemu, Mesi je nastavio sa magijama u Americi, sada je na koti od 17 golova i 17 asistencija, naravno da je najbolji kada se sabere ukupan učinak. Kao što je i Inter Majami prvi na tabeli Istočne konferencije. 

Ujedno, u MLS se za prvo mesto u ligaškom delu dobija trofej Supporters shield, koji Inter naravno do sada nikada nije osvojio. 

Sada sleduje i plej-of i borba za titulu šampiona, od druge polovine oktobra do finala koje je na programu 7. decembra. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke