Nica pobedila, Stengs se ispromašivao!

Autor: Darko Mitrović
subota 02.10.2021.
23:00
Izvor: Sportske.net

Mogli su domaći bar pet golova da daju, ali...

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

U poslednjoj večerašnjoj utakmici devetog kola francuske Lige 1, Nica je posle mnogo bolje igre na svom terenu savladala Brest sa 2:1.

Konačan rezultat ne odražava pravo stanje stvari na terenu, jer je po igri i šansama Nica morala ubedljivije da slavi.

Na vodeći gol čekalo se do 45. minuta kada jeTodibo zatresao mrežu gostiju, a drugo poluvreme obilovalo je odličnim prilikama za domaći tim.

Mogla je Nica do drugog gola u 55. minutu kada je Stengs već savladao golmana Bizota, ali je prečka spasila goste u toj situaciji.

Ali, što domaći nisu tada iskoristili, uspeli su šest minuta kasnije i krunisali bolju igru na terenu. Delor je prosledio loptu na levu stranu ka Gviriju koji odlično centrira, a loptu glavom zahvata Bard i šalje je u mrežu - 2:0.

Novu veliku priliku fudbaleri Nice su imali u 66. minutu, kada je Kamara izvanredno centrirao sa leve strane, dugo je putovala ta lopta, ali je na kraju došla do Delora koji je šutirao glavom, ali nije bio precizan.

Nastavili su domaći sa napadima, a još jednu stopostotnu priliku je u 75. minutu propustio Stengs, posle odličnog dodavanja Delora. Stengs je šutirao iskosa sa desne strane, potpuno neometan, ali je loptu poslao zamalo pored gola.

I umesto da Nica ubedljivo vodi, gosti na ulasku u nadoknadu vremena uspevaju da smanje na 2:1, a gol je postigao Onora udarcem iskosa sa leve strane.

Minut kasnije duga lopta pred kazneni prostor gostiju, opet Stengs ulazi u stopostotnu priliku, ali je i treći put bio neprecizan!

Nica se ovom pobedom probila na treće mesto na tabeli sa 16 bodova, Brest je ostao na 19. poziciji, bez ijedne pobede, sa samo četiri osvojena boda.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke