Nije da nismo očekivali, rat Žozea sa Solskjerom, "Pitaj Ser Aleksa..."

Autor: Boris Jovanović
subota 10.04.2021.
11:37
Izvor: Sportske.net

Uvod u derbi u nedelju...

EPA-EFE/Lynne Cameron
EPA-EFE/Lynne Cameron

Povezane vesti

Ko bi rekao da će se stvari tako promeniti?

Naime kada je Totenhem spakovao šest komada Junajtedu prošle jeseni na "Teatru snova" bili su prvi na tabeli, a pričalo se o otkazu Solskjeru. Sada se sve promenilo, Junajted je drugi, blizu plasmana u polufinale LE i u Ligu šampiona, dok "Pevci" strepe, ostalo im je finale Liga kupa, a ako ne dobiju utakmicu protiv Junajteda biće još dalje od Lige šampiona-

To bi moglo da ima dalekosežne posledice po klub, Kejn želi da ode i čak se priča da će podneti zahtev za transfer jer je izgubio strpljenje, sa druge strane, i Murinjo bi u slučaju neuspeha mogao da dobije otkaz, ali to će skupo koštati Danijela Livija, obeštećenje bi bilo veče od 20 miliona funti, bez bonusa.

Solskjer i Murinjo se ne vole, to je poznato, Murinjo koga je Ole nasledio smatra da je Norvežanin samo bio na pravom mestu u pravo vreme i da je profitirao od njegovog rada, dok sa druge strane trener Junajteda veruje da Murinjo nije shvatio kulturu Junajteda i rekao je da je imao muke da vrati principe iz Ser Aleksovog vremena.

Rat reči se razbuktao i danas. Naime, Solskjer je upozorio svoje igrače da ne nasedaju, kao Marsijal u prvom meču kada ga je isprovocirao Koko Lamela.

On je dodao da trofeji znače mnogo više egu trenera nego klubovima, mada je ova izjava nespretno protumačena.

Naime Solskjer je aludirao na to da svoj progres meri brojem bodova, što je bio zicer koji Murinjo nije propustio.

"Neka pita Ser Aleksa da li se trofeji ne računaju. Ima pravo na svoje mišljenje, mene neće uvrediti", kaže Murinjo koji je poslednji Junajtedov menadžer sa trofejija, Liga kupom i LE 2017. godine.

Nije tajna da on privatno zove Solskjera trenerom fizičkog, da smatra da ne zaslužuje da vodi tako veliki klub.

"Trofeji? Pa Fergi je najveći u istoriji lige, ne bih rekao da ga trofeji nisu zanimali ili da su služili njegovom egu", ponovio je Murinjo.

Naravno pričao je o sumama koje Siti izdvaja za ugovore igrača, recimo De Brujneov produžetak i kaže da bi voleo da ima taj novac...

Murinjo kao Murinjo, ali van psiholoških igara, ima mnogo veće brige, ako izgubi u nedelju, to će biti veliki udarac i korak ka smeni na kraju sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke