Nije dobro - Gudelju stradalo i drugo koleno, hoće li igrati EURO?

Autor: Mladen Heleta
utorak 23.04.2024.
19:02
Izvor: Sportske.net

Maler za malerom...

EPA-EFE/RAUL CARO
EPA-EFE/RAUL CARO

Povezane vesti

Fudbaler Sevilje i reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj sinoć je doživeo novu povredu, u pobedi njegovog tima nad Majorkom sa 2:1 u španskoj La Ligi.

Četiri i po meseca nakon levog, stradalo je i desno koleno našeg fudbalera. 

Današnji lekarski pregledi pokazali su da je pokidao meniskus levog kolena i sada se pojavio veliki strah da li će on biti spreman da zaigra za Srbiju na Evropskom prvenstvu?

Sevilja nije objavila da li će on moći da joj pomogne u finišu sezone, već je samo napisano da će se konačna prognoza dati kada se donese odluka o načinu oporavka.

"Medicinska služba FK Sevilja saopštava da se, posle obavljenih odgovarajućih medicinskih pregleda, saznalo da je Nemanja Gudelj tokom sinoćnjeg meča protiv Majorke zadobio povredu zadnjeg roga unutrašnjeg meniskusa desnog kolena. Ovo je suprotno koleno od onog koje je operisano početkom godine. Konačna prognoza zavisiće od vrste intervencije kojoj se Gudelj podvrgne", stoji u klupskom saopštenju.

Ukoliko se Gudelj odluči za operaciju, kao u slučaju prve povrede ove sezone, čeka ga dvomesečna pauza i to znači da će propustiti ostatak klupske sezone i grupnu fazu Evropskog prvenstva.

Gudelj je ove sezone i pored te prve povrede i pauze od dva meseca, što kao štoper, što kao vezista, odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima za Sevilju, a radi se o igraču od ogromne važnosti i za selektora Srbije Dragana Stojkovića. U prilog tome govori i podatak da je u kvalifikacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo odigrao 698 od 720 minuta.

Gudelj je neko ko bi verovatno bio siguran starter Srbije na Euru, bilo kao vezista, bilo kao jedini od trojice štopera koji "zna da igra fudbala". Ovako će i selektor Dragan Stojković biti u velikom problemu, a nema sumnje da će Gudelj ići u Nemačku ako bude postojala šansa da može da pomogne u bilo kojoj fazi takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke