Nije izdržao! Murinjo birao reči, ali sad svi znamo šta mu se desilo u Junajtedu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 17.01.2019.
18:07
Izvor: Sportske.net

Navodno postoji klauzula po kojoj o tome ne sme da priča, ali može i ovako, kroz redove, a vrlo je jasno, ne mora da pominje imena...

Instagram
Instagram

Povezane vesti

Žoze Murinjo je dao intervjuu beIN Sportsu stanici koja ga je angažovala da za 70 000 evra po meču, bude stručni konsultant tokom prvenstva Azije.

To je bio deo sporazuma, Murinjo prema navodnoj klauzuli nema pravo da priča o Junajtedu i o tome što se desilo, jer je tu obavezu preuzeo kada mu je klub, posle smene isplatio 17 miliona evra odštete.

Međutim, on je kroz redove ipak objasnio šta se desilo, jasno, nijednom nije pomenuo ime kluba, ali je svima jasno na šta je mislio.

"U modernom svetu, u modernom fudbalu, vest je kada imate problem. Nije to problem između igrača i trenera, to je problem između trenera u klubu koji nema strukturu iza sebe i fudbalera"
, kaže Murinjo, prevedeno, on je lik bez strukture, a drugi je Pogba.

"Mi nismo u svetu u kome je trener moćan da se sam bori i da obrazuje igrače koji nisu baš pravi profesionalci. Danas treneri treba da imaju strukturu, organizaciju kluba, nema direktnih odnosa, jer tako dolazite u sukob i morate da donosite teške odluke.

Koga kriviti? Pa klub bez strukture i organizacije, klub mora da ima vlasnika, predsednika, CEO, izvršnog direktora, sportskog direktora, tek onda dolazi menadžer. I kada imate organizaciju, onda trener radi svoj posao, a ne pokušava da drži disciplinu ili da obrazuje igrače
", objasnio je Murinjo.

Većinu ovoga što je pomenuo njegov bivši klub nema.

Rekao je i da je još mlad, da ima tek 56 godina, da se neće povući, kao i da će nastaviti da radi u velikim klubovima.

Na pitanje koja je najbolja ekipa koju je trenirao, nije imao dilemu.

"Inter. Pobedili smo sve, osvojili sve, izbacili Barsu koja je bila svetski prvak", podsetio je Portugalac koji je kandidat za klupe Intera i Reala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jagger86
Friday, 18.01.2019
11:13

Možda nije čovek po godinama star , ali razmišlja gore nego osamdesetogodišnjaci. On ti je onaj tip čoveka (penzionera) kojeg sretnes u prolazu , pa on krene da ti gnjavi , tipa.."Znaš ti u moje vreme, kad sam ja bio na toj i toj poziciji, to je bilo sve pod konac, bio sam uspesan,bla,bla..poštovao se red, a ovo sad, sve otišlo dodjavola , sve se promenilo..propast sveta" . Bio je legenda od trenera, ne liči mu više da se blamira. Bolje neka ide u Kinu , Qatar, S.Arabiju, UAE i neka osvoji još neki trofej, zgrne milione i da se ne bruka više.

avatar
Gorila u magli! LFC
Friday, 18.01.2019
10:29

Lepo je objasnio sto se strukture tice,trener se poslednji pita,a uvek je prvi na udaru dok mu drugi biraju tim,ovo se ne svodi na Murinja nego generalno,a da nije imao podrsku kluba i to je tacno jer da jeste ne bi mu Frizurica namestio otkaz,nego ako treba sedeo na klupi,lepse je to dole u komentarima od mene objasnio Hannibal.

avatar
Nemanjici
Friday, 18.01.2019
09:20

Nema strukture i sistema koji ti ne bi razj..o i srozao. Ne valja ovo ne valja ono. Ne kazem da je u Man Utdu sve pod konac ali rodjo ti si u kanalu jos od Intera. Tako da mozda je vreme da se zapitas da li tvoj sistem funkcionise bas najbolje i da li ga treba menjati.

avatar
Hajduk United
Friday, 18.01.2019
08:14

O čemu ovaj priča i tko kaze da se ovo ne odnosi na chelsea....npr...i trener u eng je alfa i omega...a to sto nisi postiga autoritet jer si plaćko,što ću ti ja

avatar
RIP-chechk
Friday, 18.01.2019
01:09

A zasto samo on i to ne u jednom klubu, razumem da se to desi nekome jednom i dva puta, pa cak mozda i vise puta, ali po nekim amaterskim ligama i klubovima, da mi neko kaze da tim iz Indij nema strukturu itekako bih poverovao da cela liga nema nijedan ozbiljan klub. Kad je Jokanovic rekao da u Fulamu mu nisu dali da bira igrace i da su dovodili sta su hteli, verujem. Jer su nabili nepotrebno u napadu tipa Vieto, a odbranu igraju igraci za donji deo cempionsipa. Dese se i nesporazumi u drugim klubovima, ali Murinjo ima nesporazme u Celsiju vise puta, Real Madridu a i u Junajtedu, a ako su neki klubovi poprilicno uredjeni to su Real Madrid i Junajted. Svadja se sa mnogima ne me da s eponasa razumem i zar borbe i sve, ali on iam i vredjanja na konferencijama i onaj prtst Titu pokojnom, sto je krajnje uzasno. I na kraju Mnogi treneri rade i s aonime sto ne zele, ili sa onime sto im se da, pa se ne bune toliko, a neki imaju i rezultate.

avatar
Martial11
Thursday, 17.01.2019
22:21

Znao sam da ce pocet ovakve stvari izjavljivat, ne valja mu ni jedan klub, svi imaju mane.

avatar
Devil born 1878
Friday, 18.01.2019
16:20

Bitno da je on savrsen

avatar
Martial11
Friday, 18.01.2019
17:37

Ma on je savrseni special one, koji je zaostao u vremenu, nekad je bio jedan od najboljih, vise to nije.. To naravno on nikad nece prihvatit, uvijek ce se vadit na osvojene titule, al njegov recept davno je otkriven.

avatar
koma73
Thursday, 17.01.2019
21:44

Prežvakana, pročitana i prevaziđena egocentrična olupina, kojoj je ostalo samo da eventualno prevari još nekog da je uspešan, iako je to goooodinama iza njega, i da naplati neku odštetu, neku tužbu i slično, to mu je krajnji domet. Mogao je biti veliki, među najvećima, ali izrazito loš karakter mu nije dozvolio. Ostaće upamće kao neko ko je bio uspešan, a onda se pretvorio u uplakanog pajaca i Kalimera.

avatar
neme
Thursday, 17.01.2019
21:11

Vreme je za Kinu.Odrati jos njih pa penzija.

avatar
bebel
Thursday, 17.01.2019
20:57

United je stvarno imao problem dok je Mourinho bio tamo. Otkad je otišao ostvarili su pet uzastopnih pobjeda. Izgleda da su riješili problem. Jest da su to masno i platili, ali 17 miliona je sitnica za tako velik problem kakav su imali.

avatar
MarioJ
Thursday, 17.01.2019
20:53

Priželjkujem njegov dolazak u Inter, čisto da ga Alegri ponizi.

avatar
mrancic
Thursday, 17.01.2019
20:43

Junajted je porodica.Različit klub od ostalih.Od trenera posle Fergija potrebni su treneri koji razumeju filozofiju kluba.Junajtedu treba trener iz redova igrača koji su tu igrali ili koji shvate gde su došli.Ni Mojes ni Van Gal a pogotovo Murinjo to nisu shvatili.Sada je tu Solskjer,pored njega Kerik,Vidić peče zanat.Od trenera van pomenutih možda Blanu treba dati šansu.A Poketinu možda ako potpiše na duže staze i ako prihvati filozofiju kluba koju je Fergi zacrtao..

avatar
Marco Popovich
Thursday, 17.01.2019
19:58

Klub je kriv sto mu je dovodio koga je hteo?
A kada nije nista uspeo da uradio,onda je hteo jos,i tu su vrv krivi u klubu?

avatar
Roči Salamanka
Friday, 18.01.2019
00:38

To sto su mu doveli svi su bili trece opcije,sem Matica.

avatar
LUZERPOOL
Friday, 18.01.2019
01:12

Da, da. Pogba, zlatan, Fred,Lindelof su bas bile trece opcije.

avatar
Hannibal Lecter
Friday, 18.01.2019
00:56

covek je 100 posto u pravu... Kada je dovodio igrace nije znao kako ce se oni ponasati. Ko ne bi pozeleo Pogbu u ekipi naravno da ce ga kupiti kada se ukazala prilika. Na kraju se videlo da pored neospornog talenta je teski neprofesionalac. Lukaku toliko place a dozvoli sebi da se ugoji. Onda pade mi na um utakmica u kojoj je Roho skrivio 2 cista gola. Pa ne moze Murinjo da izbija loptu. Sa druge strane covek nije imao podrsku kluba kada je zeleo da neprofesionalce treba prodati kao primer ostalim igracima. To se amerima ne svidja jer padaju prihodi prodajom Pogbe. A recimo Fergi se zbog neprofesionalizma i zelje da odu iz kluba odrekao redom Bekama, Forlana, Nistelroja, Ronalda, Teveza.... igraca kojima ovaj nije ni do kolena. Tu je razlika ovog mancestera i Fergijevog, Zato sada i jesu na 5. mestu A murinjo je imao promasaja kao i fergi. Dok sa druge strane ne mozes porediti danasnje vreme i neko pre. Jer sada prsecan igrac kosta 60 miliona, sta je lukaku nego prosecan spic

avatar
JC\'90
Thursday, 17.01.2019
19:26

Inter treba da preuzme

avatar
Agent Provocateur
Thursday, 17.01.2019
19:26

Niko ozbiljan ovo nece ozbiljno shvatiti. U svakom klubu u kom je bio on nekome nesto pojasnjava i isteruje svoje i ostavi haos iza sebe i biva oteran u najgoroj atmosferi. To se ne desava svim trenerima, to se desava njemu i mozda jos ponekad nekom. Recimo Konteu ali on je izuzetak ne pravilo. Znaci do Murinja je ne do kluba jer Real, Celsi i Man U nisu bas mali klubovi bez strukture...

avatar
Hannibal Lecter
Friday, 18.01.2019
01:03

pa pokazalo se da celsi i mancester i nemaju bas neku strukturu.. ko je granovskaia u svetu fudbala pored toliko dobrih bivsih fudbalera? a zena vedri i oblaci celsijem

avatar
GO HARD
Thursday, 17.01.2019
19:21

Bukvalno je sve u pravu.

avatar
LUZERPOOL
Friday, 18.01.2019
01:15

Zato ste ga oterali sto je bio u pravu.

avatar
LUZERPOOL
Saturday, 19.01.2019
01:26

i u Junajtedu je oteran zbog svlacionice, gde je onda razlika?

avatar
LUZERPOOL
Saturday, 19.01.2019
01:24

Eto vam ga, slobodan je, pa neka vas napravi mocnim klubom opet. Mi smo zadovoljni igrom junajteda, trenutno.

avatar
GO HARD
Friday, 18.01.2019
20:54

Oteran je zbog svlacionice ali je u pravu za Junajted.

avatar
Devil born 1878
Friday, 18.01.2019
16:23

Neces vise videti ligu sampiona