Nije samo gol, ima još dobrih vesti oko Vlahovića!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.08.2023.
23:49
Izvor: Sportske.net

To će obradovati i selektora Srbije.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Posle pobede u Udinama na startu sezone u Seriji A, Juventus je večeras osvojio samo bod u meču drugog kola protiv Bolonje. Gosti su vodili, a izjednačenje Juventusu na konačnih 1:1 doneo je naš reprezentativni napadač Dušan Vlahović u 80. minutu, preciznim udarcem glavom na centrašut Ilinga Žuniora.

Prethodno je još jednom zatresao mrežu, ali je taj gol poništen posle provere u VAR sobi, jer je Rabio bio u ofsajdu.

Posle meča srpski napadač je dobio dosta pohvala, a italijanski ''Kalčomerkato'' između ostalog piše da je Juve bio ''u velikoj nevolji'', ali da je Vlahović opet ''napravio razliku''.

''Protiv Bolonje sigurno nismo videli najbolji Juve, a ni najboljeg Vlahovića. Ali upravo je srpski centarfor izbegao goru nevolju, svaki put će da uradi ono što treba i uradi: da napuni prostor. Jer tu stižu lopte, možda 'prljave', ali koje mogu da se pretvore u golove. Zapravo, statistiku na stranu, Vlahović je imao dve upotrebljive lopte u petercu i postigao je dva gola. Prvi je poništen zbog milimetarskog ofsajda Adrijena Rabioa, drugi je veoma validan i doneo je bod Juveu''.

Takođe, napravljen je i osvrt na aktuelni prelazni rok, uz opasku da Vlahović nije otišao iz Juventusa i pored brojnih glasina i da je veoma motivisan na početku nove sezone.

''Navijači su uvek bili uz Dušana, vrišteći iz sveg glasa da ga vide u dresu sa brojem 9, a ne Lukakua, možda je i ovo napravilo razliku. Sa Srbinom koji je dobro počeo, postizao teške golove, ponašao se kao lider, čak i ako mu se lopte za igru i dalje broje na prste jedne ruke ruke. Mislili su da se razdvoje, Vlahović i Juve. Ostali su zajedno. I sada Dušan želi da postane veliki tako što će tim ponovo učiniti sjajnim'', zaključuje ''Kalčomerkato''.

Ali, ono što nas je najviše obradovalo, to je informacija koju je posle meča sa Bolonjom potvrdio pomoćni trener Juventusa Marko Landuči.

On je otkrio da je Vlahović sada pšotpuno spreman i da je povreda prepona koja ga je dugo mučila, sada po svemu sudeći iza njega.

''Igrao je odličnu utakmicu, dobro se kretao. Onda kada napadač postigne gol, on je manje frenetičan i proaktivniji je. Istakao bih da je i Dušan ove nedelje bio mnogo bolje fizički. Znate da je prošle godine i takođe ranije ove godine imao je probleme sa preponama'', konstatovao je Landuči.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke