Nije sve tako glatko - Čelsi mora u LŠ, u suprotnom sledi "seča" domaćih?!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 02.02.2023.
11:45
Izvor: Sportske.net

Sada je sve na Poteru i igračima.

EPA-EFE/KIERAN GALVIN
EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Povezane vesti

Čelsi je bio monstruozan tokom januarskog prelaznog roka. 

"Plavci" su potrošili oko 300 miliona funti, stigla su šest igrača a samo je Žoržinjo prodat. Bili su pokušaji da se proda i Galager, dok su "plavci" bili neozbiljni po pitanju pozajmice Hakima Ziješa u francuski PSŽ. Marokanac je već par dana bio u Parizu, Čelsi je u par navrata poslao pogrešnu dokumentaciju tako da PSŽ nije uspeo da dovede odličnog igrača koji bi pokrio odlazak Sarabije. 

Navodno su čelnici kluba iz Londona bili i kivni na to što je Ziješ otišao u Pariz bez dozvole. 

Bilo kako bilo, "plavci" su doveli igrače poput Mudrika i Enca Fernandeza sa kojima su potpisali ugovore do 2031. godine, ali bi neuspeh kvalifikovanja u Ligu šampiona ipak bio veliki udarac za klub. Ukoliko se ne domognu top četiri, "plavci" su u opasnosti kršenja UEFA finansijskog fer-pleja a situaciju dodatno komplikuje to što je Čelsi već septembra meseca obavešten kako je na listi od 19 klubova koji se pažljivo posmatraju upravo zbog ogromnih finansijskih izdataka. 

"Plavci" su deset bodova daleko od pozicije četiri koja vodi u LŠ koju zauzima Mančester Junajted. Čelsi sutra igra sa Fulamom, bitno je za tim da odmah krene u pobede ako žele da u završnici sezone uđu sa realnim šansama za plasman u Ligu šampiona. Kvalifikovanje za istu donosi oko 90 miliona funti, ako se do tog novca ne dođe - ceh će platiti domaći igrači iz akademije.

Po pravilima FFP-a, prodaja "akademaca" se posmatra kao čist profit. Čelsi u svojim redovima ima domaće igrače poput Hadsona-Odoija, Galagera i Rubena Loftus-Čika koji bi klubu mogli da donesu oko 100 miliona funti ako do prodaje dođe. Nova vlasnička struktura je uradila sve što je do njih, da li na pravi način ili ne videćemo - sada Poter i igrači moraju da se izbore za LŠ na terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke