Niko kao PSV - Specijalisti za Superkup stigli do 14. trofeja!

Autor: Darko Mitrović
petak 04.08.2023.
22:01
Izvor: Sportske.net

U ovom takmičenju su nenadmašni u Holandiji.

EPA-EFE/OLAF KRAAK
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Kako smo i najavili ranije danas, nova sezona u Holandiji počela je utakmicom Superkupa, koji nosi ime slavnog Johana Krojfa, a za trofej su se borili aktuelni šampion Fejenord i osvajač kupa PSV.

Utrakmica se tradicionalno igra na terenu šampiona, što znači ovoga puta u Roterdamu, ali to igračima PSV-a uopšte ne smeta, jer su treći put uzastopno kao gosti došli do trofeja Superkupa.

U prethodne dve sezone su dva puta bili bolji od Ajaksa u Amsterdamu (4:0 i 5:3), a večeras su na ''De Kajpu'' u Roterdamu savladali domaći Fejenord sa 1:0 i tako došli do ukupno 14. trofeja u holandskom Superkupu. Ajaks je devet puta osvajao ovaj trofej, a Fejenord je ostao na četiri trofeja.

PSV je uspeo da uspostavi terensku inicijativu, imao je znatno duže loptu u svom posedu, ali tokom prvog poluvremena je Fejenord bio konkretniji kada su u pitanju šutevi ka golu. U drugom delu PSV je počeo sve više da preti i stigao je do gola kojim je i rešio pitanje pobednika.

Sve se dogodilo posle auta za PSV u 79. minutu. Lopta je vraćena na sredinu terena, odakle Buskalji pronalazi Saibarija u kaznenom prostoru, ovaj sa desne strane odmah šalje na ivicu peterca, gde je na pravom mestu bio Noa Lang koji postiže gol vredam trofeja - 1:0 za PSV.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke